dijous, 3 de novembre del 2016

L'OLI DE COCO

Podríem dir que l'oli de coco és l'oli d'oliva dels països tropicals. A l'India s'utilitza molt a la cuina. I també ès molt apreciat per la seva cura de la pell i el cuir cabellut.
L'oli de coco és un oli vegetal que s'extrau del fruit dels cocos, no l'hem de confondre amb l'oli de Palma, doncs s'extrau d'unes altres palmeres. El principal productor del món d'aquest oli són Les Filipines.

S'obté de dues maneres: via humida i via seca.
HUMIDA, afegint una mica d'aigua a la polpa del coco i exprement-la, la separació de l'oli simplement es fa per flotació. Aquest és el primer sistema i és manual, d'altres sistemes són per escalfament o centrifugació.
SECA, la polpa de coco seca es diu COPRA,  l'oli es fa per premsat, s'ha de refinar i no té les propietats de l'oli de coco verge.

L'oli  de coco extra verge és aquell que és premsat en fred, no és sotmès al procés de refinació, i té menys de un 0'5% d'acidesa.
L'oli de coco se solidifica per sota dels 25graus, per això a no ser que sigui ple estiu sempre el trobem a les botigues solidificat. Aquest oli comença a fer fum  a 177 graus, això el fa més bo per fregir que l'oli d'oliva que fumeja a 160 graus (de totes maneres no queda clar això del fumeig, doncs no es posen d'acord en els graus, en el que si es posen d'acord és en que com menys refinat és un oli, més aviat fumeja.)


ELS 10 BENEFICIS CIENTIFICAMENT PROVATS DE L'OLI  DE COCO.

1- L'oli de coco conté una combinació única d'àcids grassos que li donen propietats medicinals molt bones.
El Aceite de Coco contiene muchos triglicéridos de cadena media, que se metabolizan de manera distinta a otras grasas y que pueden tener efectos terapéuticos en pacientes de diversas enfermedades.

2- Les poblacions que prenen molt oli de coco estan entre les més sanes del planeta.
Muchas poblaciones alrededor del mundo han conseguido prosperar durante múltiples generaciones comiendo grandes cantidades de coco y de su grasa saturada.

3- L'oli de coco pot accelerar el metabolisme fent que perdis més grassa.
Los triglicéridos de cadena media presentes en el Aceite de Coco han demostrado incrementar el metabolismo de las personas que lo consumen en tan sólo 24 horas, produciendo un gasto energético mayor en su organismo, lo que a largo plazo puede suponer una pérdida de peso significativa. 

4- L'àcid làuric present en l'oli de coco pot matar bacteries, virus i fongs, ajudant a eliminar infeccions.
Los ácidos grasos y los productos que se crean en su digestión pueden matar patógenos peligrosos, ayudando a prevenir infecciones.

5- L'oli de coco et pot reduir la gana ajudan-te a menjar menys sense ni tan sols pensar-hi.
Los ácidos grasos de cadena media presentes en el Aceite de Coco tienen potencial para reducir tu apetito, lo que puede afectar positivamente tu masa corporal en el transcurso de un largo período de tiempo.

6- Els àcids grassos presents en l'oli de coco es transformen en cossos cetònics, que poden reduir les convulsions
Los triglicéridos de cadena media contenidos en el Aceite de Coco pueden incrementar la concentración de cuerpos cetónicos en la sangre, lo que puede contribuir a reducir o incluso eliminar las convulsiones en los niños enfermos de epilepsia.

7- L'oli de coco pot reduir el nivell del colesterol a la sang, reduint el risc de patir malalties cardiovasculars.
Estudios realizados con humanos y animales muestran que el Aceite de Coco mejora los factores con los que se mide el riesgo de contraer enfermedades cardiovasculares, como el colesterol total, el LDL, el HDL o los triglicéridos, por lo que su ingesta puede asociarse a un menor riesgo de sufrir dichas enfermedades.

8- L'oli de coco pot protegir el cabell del seu deteriorament i hidratar la pell.
El Aceite de Coco puede utilizarse por la vía tópica con excelentes resultados, dado que los estudios demuestran que puede ser muy efectivo como aceite hidratante, protegiendo el cabello o incluso usado como colutorio.
De fet un dels motius pel que nosaltres estem coneixent els beneficis de l'oli de coco és perque els immigrants dels païssos sudamericans el demanen per cuidar el cabell.

9- Els àcids grassos presents en l'oli de coco poden augmentar la funció cerebral en els malalts d'Alzheimer.
Los estudios muestran que los ácidos grasos presentes en el Aceite de Coco pueden incrementar los niveles de cuerpos cetónicos en la sangre, y estos pueden proporcionar energía al cerebro de los pacientes de Alzheimer, reduciendo sus síntomas.

10- L'oli de coco et pot fer perdre grasses, especialment la perillosa grassa abdominal .
Parece demostrado que consumir al menos 30ml de Aceite de Coco al día como parte de la dieta puede ayudar a reducir la grasa abdominal sin la ayuda de ningún otro factor como dieta o ejercicio.







Una crema hidratant molt bona: meitat oli de coco, meitat aloe vera, unes gotetes de l'oli essencial que més t'agradi i llestos, ja la pots provar.

14 comentaris:

  1. Molt bé M. Carme.
    Un gran article.
    La crema hidratant és estupenda.
    La barreja d'aloe i coco es pot posat també a tot el cos.

    Gràcies.
    Petons guapa.

    ResponElimina
  2. Molrtes gràcies Olga i Carles, si l'oli de coco es molt bo per la pell i amb l'aloe tenim més una crema que no oli. A mi tembé m'agrada molt.
    Petonets

    ResponElimina
  3. A mi m'agrada el gust del coco acabat d'obrir i especialment el suc. No se si l'efecte que produeix es el mateix que si es pren en forma d'oli, per les proporcions que ens dones suposo que sí.
    L'oli no l'he provat mai, però ara que ens es informat tan bé de les seves propietats, el probaré.
    Hi ha una botiga a Ripoll que venen productes ecològics, vaig veure que tenen ampolles de 1/4 de litre, el compraré i me'l posaré a la amanida. A veure que tal...!!!
    De pas em faré la crema hidratant, que m'anirà molt bé, doncs el clima de Pirineu es extrem, tan pel que fa al Sol com amb el fred d'hivern i la pell es resseca fàcilment.

    Moltes gracies M. Carme.
    Una abraçada
    Marta

    ResponElimina
  4. Hola Marta, per mi també ha sigut un descobriment l'oli de coco.I la crema, t'agradarà, no tan sols és una bona hidratant, també va molt bé per les petites cremades de la cuina. Fa uns dies trestejant per la cuina em va caure una paella doli bullint al damunt, la vaig esquivar, però no vaig poder evitar una bona cremada al peu, després d'uns 10 minuts d'aigua freda hi vaig anar posant crema, sensa deixar que estigués mai seca la pell, al dia segunt ja quasi mo em feia malt, no em va sorti bullofa, i no vaig haver d'anar al metge.
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  5. Gracias, extraordinaria información que me será muy útil.

    Paz&Salud

    Isaac

    ResponElimina
  6. Muchas grácias Isaac.

    Paz&Salud (me gusta tu saludo)

    ResponElimina
  7. CON INMENSO CARIÑO GRACIAS POR LA VISITA Y COMENTARIO ...UN PLACER EL CARIÑO...ABRAZOS

    ResponElimina
  8. Boa tarde, excelente partilha do que certamente é um bom para a limpeza da pele.
    Continuação de boa semana,
    AG

    ResponElimina
  9. Desconocía por completo las variadas y beneficiosas cualidades del aceite de coco.
    Gracias por compartir tanta documentación.
    Cariños y buena semana.
    kasioles

    ResponElimina