dilluns, 3 de juny del 2019

COSTUM JAPONÈS


 Aquest costum japonès es molt zencill però pot lliurar-te de 400 mil bacteris.

 Cada cop són mès les coses que hauriem d'aprendre del Japó 

Imagina que vas caminant pel carrer i veus un restaurant que no conèixes. A fora, la carta demostra que els platets t'agradaràn i decideixes entrar. Just al creuar la porta un cambrer et para i et diu que si us plau et treguis les sabates.

El que a tu et podria sorpendre  i inclús a alguns ofendre, al Japó i molts paísos de l'Asia es completament normal i comprensible. En molt ens diferenciem d'els orientals: sembla que a nosaltres ens agrada acumular objectes, microbis i fins i tot malalties.

Deixar les sabates fora de casa es un costum molt comú a Asia i encara que a occident resulti bastant estanya, imitar-la podria tenir molts beneficis: des de desestressar-nos, fins deixar els bacteris fora.

En el passat, les cases japonesas s'alçaven uns centimtres del pis i estaven construïdes amb fusta. Avui tot i que le tecnologia els i permet soportat qualsevol clima, les cases estan situades per sota del nivell del  pis ( Al menys a alguns barris de Tokio i en altres provincies del Japò)

Això a més de mantenir tradicions, et fa conscient de que estas sortint del espai públic i entrant  a la propietat d'algú. Tot això porta a la gent a treures les sabates que portaven al carrer, sempre amb fins higiènics i molts d'altres que son referencia a la seva cultura i estil de vida.

Beneficis comprobats

 Els qui creguin que no es un gran canvi, doncs la bruticia entre de totes maneres, haurien de saber que estudis de l'Universitat d'Arizona liderats pel microbióleg Charles Gerba van demostrar que nomès amb dues setmanes d'us, un parell de sabates poden emmagatzemar prop de 440 mil bacteris diferents, la majoria concentrats a les soles de les sabates 

Un altre estudi realitzat per l'Universitat de Houston va trobar que el 26,4%de les sabates tenen Clostridium difficile, 40% tenen Listeria monocytogenes, i inclús les persones que treballen a prop o en granges, despres de netejar les seves sabates, tenen gran concentració de E.coli o sigui excrements fecals

Netejar profundament la teva llar i convertir-la en un santuari lliura de sabates ajudarà a prevenir infeccions i malalties, a mès de donar-te una nova perspective dels teus sentits amb el contacte a llarg termini dels teus peus amb el pis.

Però si no vols fer-ho, rentar les soles amb detergent elimina a prop del 90% dels bacteris que es troben aqui. Però, recorda que això pot començar a detariorar les teves sabates de forma accelerada.

 https://www.bioguia.com/salud/esta-costumbre-japonesa-es-muy-sencilla-pero-puede-librarte-de-400-mil-bacterias_29282203.html?fbclid=IwAR0mJmQ4foJgFxFMDvt6tBC4nCm0ZPl59Imtq1zS-txFqo4FZ8aM9gc7lOI

3 comentaris:

  1. Totlment d'acord.
    Aquesta costum hi ha moltes persones a occident que la pràctiquen, especilment en grups de treball espiritual.
    A nivell general no pensem a practicar-ho a causa de que encara ens falta autoconsciència per entendre moltes coses, però l'hauríem de perfectament adoptar i treuren's les sabates abans d'entrar a casa, es una manera molt sana de fer salut i alliberar el planeta de més toxines.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Tinc un amic que quan va ser al carrer, es va adonar que portava les sabates d'una altre persona, he, he...I aquestes sabatilles les comparteixen tots els clients? No sé si és molt higiènic això!!!
    Petonets.

    ResponElimina