dissabte, 31 de juliol del 2021

RAÏM SI, PERO AMB PINYOLS



RAÏM SI, PERO AMB PINYOL

Poques fruites s'associen mès a la dieta mediterrànea que el raïm i sembla que ho sabem tot sobre ell, però les propietats dels pinyols son practicament desconegudes.

A casi tothom li agrada el raïm, en especial als nens i sobre tot el dolç que no té pinyols. Però el qui busqui aconseguir els efectes mès positius per la salud hauría de voler el raïm amb pinyols, doncs té mès fitoquímics que la polpa o la pell. El raïm negre conté a mès, mès antioxidants que el blanc.

Quines son les propietats dels pinyols del raïm?

- Contenen importants antioxidants que proteigeixen l'organisme dels radicals lliures.
- Eviten l'envelliment prematur dels teixits, órgans, cèl-lules i mantenen el cos jove.

- Milloren l'especte de les taques de la pell i les arrugues.

- Afavoreixen la circulació.

- Netejen la sang despres de consumir medicaments o patir els tóxics ambientals.

- Enforteixen les pareds dels vasos sanguínis pel seu contingut en flavonoides.

- Milloren la salut del cor.

- Son antiinflamatories y s'utilitzen en malalties com l'artritis, la gastritis, la sinusitis i la dermatitis.

- Netejen l'intestí.

- Afavoreixen la salut dels ulls, la pell i el cervell.

- També es poden utilitzar per prevenir malalties degeneratives.

- Proteigeixen de la formació de plaques  les arteries.

- Tenen efecte antialèrgic, ja que funcionen com un antihistamínic.

- Ajuden a la prevenció del càncer.

- Poden frenar la formació de catarates i el glaucoma.

- Enforteixen els pulmons i protegeixen de malalties respiratories.

- Tenen un efecte d'enfortiment sobre el sistema inmunitari.

La millor manera de consumir-les es masticant-les be ( si no poden ser de  mal pair) junt amb el raïm que ha de ser de cultiu ecològic. Els que no es puguin acostumar a aquesta forme de consumir-les poden recorrer a extractes en forme de polç o càpsula ( Es recomana una dosi de 300mg diaris).

Tambe es poden deixar assecar les llevors i després consumir-les senceres o moltes en " smoothies" o sucs.
Una altre posibilitat es deixar les llavors en remull en aigua 24h per activar-les i així afavorir l'absorció dels seus principis actius.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada