dissabte, 24 de març del 2018



L'ESPELTA

L'espelta és un cereal integral molt beneficiós gràcies als seus grans beneficis sobre l'organisme per les seves propietats nutricionals i la seva aportació d'energia.
El seu òrigen data de fa uns 7000 anys d'antigüetat situat al Iràn...
BENEFICIS: Elevada aportació nutritiva superant el blat comú...
Gran font de vitamines del grup B i E...
Rica en àcids poliinsaturats, en especial l'àcid triptofan que ens segrega seratonina que ens pot ajudar a dormir millor i a ser més feliços, també àcids cilics i magnesi. Té omega 3 i 6...
Ens aporta 8 aminoacids...
Gran valor amb proteines...un 17 i 18 per cent en relació al 12 i 13 per cent del blat comú...250 grams d'espelta al dia ens aporta ja el 50/60 per cent de les nostres necessitats proteiques, per tan no necessitem menjar carn ni peix.
BENEFICIS:
Ajuda als deportistes...
Ajuda al cor...
Ajuda en el càncer, especialment en el de mama...
Ajuda a la diabetis del tipus II
Va be per la pell, ajuda a treure l'acné de l'adolescència...
Fa pujar  el sistema immnutàri...
CONTRAINDICACIONS: Al portar glúten no és apta per les persones celiàtiques ni en les malalties de crohn ni les del colon irritable...
TIPUS D'ESPELTA: La podem trobar en galetes, farina, pa, arrós i pasta així que podeu escollir...

Com podeu veure en la nostra alimentació està la nostra medicina i es important tenir-ho en compte.
Os recomano que si no l'heu provat ho feu i en gaudiu. Trobareu moltes receptes a internet, però feu servir la vostra imaginació sent originals en la vostres plats... 

3 comentaris:

  1. Estem d'acord, és el que jo menjo sempre...
    Bon vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic, jo faig macarrons d'espelta dues vegades a la setmana amb una bona salsa i
      formatge. No hi poso ni carn ni peix, donc en menjo molts.

      Gràcies Roser.

      Elimina
  2. Jo no l'he provat l'espelta, però veient totes aquestes propietats ho faré.

    petons

    ResponElimina