Avui us donaré una recepta senzilla i fàcil de fer:
Hamburgueses de patata i bròquil
Necessitem:
.Un bróquil mitjà ( no es fan servir les tiges )
· 3/4 de tassa de formatge ratllat
.1 tassa i 1/4 de pa ratllat.
. 2 ous batuts
. 1 gra d'all picat
. 1/2 ceba ( opcional)
. sal i pebre al gust
.oli vegetal (opcional)
. patates
. iogurt greg i salsa de tomaquèt a parts iguals ( per la salsa )
PREPARACIÓ
- Pela les patates, talla-les a daus i fes-les bullir 10 minuts o fins que estiguin cuites. Quan estiguin a punt, aixafa fent un puré.
- Bull el bróquil uns 5 minuts, Tambe el pots fer al vapor, perque conservi millor el gust i les seves propietats. Aixafa i barreja amb el puré de patata.
- Afegeix al puré el formatge, 1/4 de tassa de pa ratllat, els ous batuts, l'all ( pot ser all deshidratat ) la ceba picada, la sal, el pebre i algún altre condiment que tu vulguis.
- Posa a un recipient la tassa de pa ratllat sobrant, i amb l'ajuda de una cullera, fes boles amb la barreja de les patates i el bróquil. Passa-les pel pa ratllat intentant que quedin ben cobertes. Despres presiona suaument amb les mans per aplanar-les i que agafin forma d'hamburguesa.
- Posa-les al forn durant 25 o 30 minuts ( a la meitat de la cocció les pots girar). També es poden fregir uns 4 o 5 minuts per cada costat amb oli d'oliva, si ho prefereixes.
- Per servir-les, pots fer una salsa amb iogurt greg i salsa de tomàquet a parts iguals, que es una versió més saludable de la salsa golf.
BON PROFIT
Potser provaré de fer-me-la jo, perquè totes les que veig porten ceba o all...
ResponEliminaGràcies per la recepte.
Boníssimes segur.
ResponEliminaLes haurem de provar, encara que jo si tinc que utilitzar les mans...
Petonets.