dimecres, 27 de novembre del 2019

10 TRUCS PER UTILITZAR MENYS PLÀSTIC



 Si tots hi posem el nostra granet de sorra, el cosum de plàstic a les nostres llars es pot ( i deu) reduir. A continuació t'ensenyem unes quantes recomanacions per reduir l'ús de plàstic en el nostra dia a dia

1. Utilitza bosses reciclables
 L'objectiu es evitar tot tipus de bosses de plàstic, desde les que s'utilitzen als supermercats fins a les que ens donen per pesar la fruita i verdures. Per aixó el mes fàcil es tenir algunes bosses de tela per utilitzar en la nostra compra diaria. Quan es tracte de fruita i verdura es convenient anar a establiments que tinguin bosses de paper i, en cas que no sigui possible, intentar pesar el producte sensa bossa per deixar d'acumular bosses de nylon o plàstic que son derivats del petóli i poden tardar fins a 500 anys en desintegrar-se ( algunes botigues venen bosses petites de cotó pel seus productes ja siguin fruiteries o llocs de venta a granel) Un bon truc es portar sempre una bossa de tela amb nosaltres.

2. Evitar mastegar xiclet

La gran majoria de xiclets que consumim contenen plàstic en la seva composició. Existeixen tèciques per reciclarlos, però no son molt comuns. Per aixó i tambe per millorar la teva salut, es millor evitar mastega xiclets.

3. Opta per comprar caixes en lloc d'empolles 

 Compra detergent i rentaplats en caixes en lloc d'empolles de plàstic. Aquest cartrò es fàcilment reciclable

4. Compra aliments a granel

Comprar a granel es mès barat, ecològic i responsable. Cada vegada es mes fàcil trobar establiments que ofereixen venda a granel d'arros, pasta, llegums, fruits secs i cereals   utilitzan els teus propis envasos. D'aquesta manera, a mès de reduir residus de plàstic i altres envasos, comprem la quantitat justa que necesitem i reduïm el desperdici.

5 - Reutilitza els envasos de vidre

Es important tenir aixó amb compte a l'hora de comprar vegudes, líquids o llegums. El vidre es l'únic material 100% reciclable. Nomès amb tres empolles reciclades, estalviem l'energia suficient per poder carregar la bateria d'un smartphone durant un any.

6 - Evita els aliments congelats

Els aliments envasats i congelats generen una gran quantitat de residus plàstics. Fins i tot els envasos de cartró solen estar recuberts d'una fina capa de plàstic.

7 - Utilitza les restes orgàniques per fer abonament 

Per evitar omplir les bosses d'escombreries, em de començar a seleccionar els residus que podem reciclar o els que els hi podem donar una nova vida. En el cas de les restes orgàniques, una bona idea es acumular-les i crear abonament per les nostres plantes.

 8 - Evita els envasos d'un sol ús

 Si ens parem a pensar, es probable que cada dia utilitzem molts envasos d'un sol ús ( café per emportar, cuberts, vasos de plàstic...). Per ejemple, un empleat d'oficina fa servir una mitjana de 400 envasos d'un sol ús a l'any. Si optem per alternatives com fer servir els nostres vasos reutilitzables estarem reduint la despesa de plàstic de manera considerable.

9 - Deixa de fer servir palletes i empolles de plàstic

A Espanya es consumeixen   mes de 13 millons de palletes de plàstic al dia, D'un sol ús, poden tardar 500 anys a desintegrar-se. ( A l'actualitat hi ha palletes de bambú i tambe d'acer)
D'altra banda, el consum d'aigua embotellada produeix un milió i mig de tonelades de residus plàstics al any. Si substituïm la compra d'aquestes empolles per aigua filtrada u altres serveis contribuim a reduir aquesta xifra

10 - Fes servir estris de fusta o metall

A la cuina i altres tasques de la llar es important tenir la conciencia d'evitar el plàstic: des dels estris de cuina a les pinces de la roba.



https://www.tuproyectodevida.es/usar-menos-plastico/?utm_source=facebook&utm_campaign=menosplastico&utm_medium=social


1 comentari:

  1. M'ha agradat veure que faig moltes d'aquestes coses...
    Bon vespre, M. Carme.

    ResponElimina