ARRIVA LA TARDOR I ENS BE DE GUST ALGUNA SOPA, AQUI US EN DEIXO DUES DE BEN SECILLES DE FER I MOLT BONES
Sopa d’All
Ingredients:
- Alls
- Pa del dia anterior
- Brou de verdures
- Sal i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
En un cassó posem a bullir el brou de verdures amb una mica de sal. Mentre es fa, pelem, laminem els alls i els fregim en una paella amb una mica d’oli.
Quan els alls comencin a enrossir-se, no deixem que es cremin, els afegim al brou.
Servim ben calenta acompanyada de trossos de pa natural o torrat.
Sopa de ceba
Ingredients:
- 1/2 quilo de cebes de Figueres
- Un gra d’all
- Dues cullerades de mantega
- Dues cullerades d’oli d’oliva verge extra
- Una cullerada de farina
- Un litre de brou de verdures
- Dues cullerades de vi de Porto
- Quatre llesques de pa del dia abans
- 100 grams de formatge ratllat, emmental o gruyère
- Sal i pebre negre.
Preparació:
En una paella posem la mantega i dues cullerades d’oli, quan estigui calent, afegim la ceba tallada en juliana i l’all tallat ben petit. Ho deixem fer a foc lent fins que la ceba estigui ben enrossida.
Un cop la ceba està feta, espolsem una cullerada de farina pel damunt i deixem que es torri una mica, un minut aproximadament.
Afegim el vi de Porto, deixem reduir una mica, incorporem el brou, salpebrem i deixem coure uns 20 minuts a foc lent.
Torrem una mica les llesques de pa i un cop feta la sopa la posem en bols o cassoletes individuals, que puguin anar al forn. Posem dues llesques de pa a cada bol, formatge ratllat pel damunt i ho fiquem al forn a gratinar perquè es fongui el formatge.
Si voleu, a l’hora de coure es pot afegir una branca de farigola o romaní.
Cinc sopes de tardor, per fer front al fred. - M'agrada Catalunya (magradacatalunya.cat)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada