diumenge, 31 d’octubre del 2021

TEMPS DE CARXOFES

 



Temps de Carxofes – Vuit formes diferents de cuinar-les.

La Carxofa és el producte reina del Parc Agrari del Baix Llobregat, el microclima del Delta del Llobregat i el sòl ric en minerals, fan possible que la Carxofa del Prat tingui una qualitat extraordinària.

És una planta de clima fred, el seu cultiu va des de la tardor, entre octubre i novembre fins a la primavera, finals de maig.

La Carxofa és una planta procedent d’Egipte a la que els grecs i romans li atribuïen propietats afrodisíaques. Segons la mitologia grega Cynara era una noia molt maca que es va enamorar de Zeus i aquest va decidir convertir-la en Deessa i portar-la amb ell a l’Olimp, però Cynara trobava tant a faltar a la seva família que va decidir tornar a casa dels pares, llavors Zeus enfurismat la va convertir en planta, la cynara (cynara scolimus és el nom científic de la carxofa).

La Carxofa té moltes propietats beneficioses per la salut, pel seu alt contingut en sodi, potassi, fòsfor, calci i vitamines B1 i B3, però sobretot destaca per la cinarina, una substància que augmenta la secreció biliar. És depurativa, diürètica, redueix el colesterol i un gran desintoxicant del fetge.

La Carxofa es pot menjar fregida, rostida, a la planxa, al forn, cuita, fent d’acompanyant d’uns bons calçots o fins i tot crua en amanides, com diu un refrany castellà Hoja a hoja se come la alcachofa“.

Receptes amb Carxofes

CARXOFES AL FORN

CARXOFES DEL PRAT AMB GAMBES I CLOÏSSES

CANELONS DE CARXOFES

XIPS DE CARXOFES

LASANYA DE CARXOFES

ARRÒS AMB BACALLÀ I CARXOFES

CANELONS DE CARXOFES I FORMATGE DE CABRA

CARXOFES AMB PERNIL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada