dijous, 18 de novembre del 2021

6 ALIMENTS PER AUGMENTAR LA SEROTONINA

 


6 ALIMENTS PER AUGMENTAR LA SEROTONINA, L'ALIMENT PREDILECTE DEL TEU CERVELL

La millor forma d'arribar a la felicitat

En poques paraules, la serotonina es la responsable del nostre benestar. Gràcies a la producció d'aquest neurotransmisor, es molt mes fàcil  evitar la depresió i l'estrès. Es tracte d'una substancia química sintetitzada en el cervell que ejerceix un gran nombre d'activitats en el sistema nerviós central.

Es molt semblant a les hormones, pero al ser un neurotransmisor, actua en les parts del organisme en les que resideix. A mès no nomès es produeix en el cervell, tambe ho fa en altres parts del cos com en les cèl·lules del tracte gastrointestinal. El bon funcionament del sistema nerviós i aquesta sensació de benestar passen gràcies a la serotonina i tot i que aquest aliments no son rics en aquest neurotransmisor,, si ajuden a la seva producció.

1-L'OU
El triptòfan es un aminoàcid essencial en el cos humà, es tracte d'un dels 20 que estan inclosos en el còdi gènetic. Consumir ou, sobre tot el rovell, ens ajuda a generar mès triptòfan que es responsable de la producció de serotonina.

2-LÀCTICS
Tot tipus de làctics: formatge, iogurt, llet, crema i mès son bons per augmentar la serotonina. La vitamina D es responsable de que la serotonina treballi de millor manera i tots aquests productes poden ajudar. Tanmateix, estudis han demostrat que no tots son capassos de produïr mès serotonina a través de la llet.

3-ESPINACS
El millor es menjar els espinacs el mès frescos posible perque el cos els assimili ràpidament. La vitamina B6 que els espinacs tenen es de gran ajuda per la producció del neurotransmisor encarregat del teu benestat. El nap, l'all ,coliflor i apit tambe son rics en vitamina B6.

4-LLAVORS DE GIRASOL
La proteïna d'aquestes llavors, així com la de les llavors de carbassa, son riques en triptófan. Tanmateix, s'ha demostrat que barrejar aquestes proteínes amb carbohidrats generen un afecte contrari i imposibiliten la producció de seretonina.

5 - PINYA
La bromelina es un enzim que es troba a la pinya i a mès d'ajudar a la producció de seretonina, tambe ès un agent que combat els efectes negatius de la quimioterapia.

6 - TOFU
Malgrat que certs animals com el peix blau i la res son rics en triptofàn, tambe ho es la soia i pots substituir qualsevol carn per tofu i aixir aconseguir el mateix combustible per generar serotonina.
La serotonina es essencial pel nostre benestar i tot i que no hem d'intentar consumir nomes aliments que la produeixin, si ens dóna una idea del que podríem incloure en la nostra dieta quan no tinguem raons per sentir-nos tristos, pero no ho poguem evitar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada