diumenge, 12 de desembre del 2021

RECEPTES AMB FONOLL

 


Del fonoll, com del porc, s'aprofita tot. Les tiges i les fulles s'utilizen per aromatitzar, i amb els fruits i les llavors es fan licors i infusions medicinals, que afavoreixen la digestió. Però aquí ens fixarem sobretot en el bulb i en les seves aplicacions gastronòmiques. I és que aquesta hortalissa de marcat gust anisat, que reforça el sistema immunològic i estimula els sucs gàstrics, és ideal per fer-ne amanides i cremes o per acompanyar plats, especialment de peix.

Avui us deixo un parell de receptes de fonoll

Fonoll amb taronja i ají

Ingredients

  • 2 bulbs de fonoll
  • 300 ml de suc de taronja
  • 150 ml de vi blanc
  • 150 ml de brou de verdures
  • uns brots d’anet fresc
  • oli d’oliva verge extra
  • sal  
  • pebre negre
  • ají sec picat
  • Preparació

    1. Talleu el fonoll a làmines i marqueu-ho a la paella amb una cullerada d’oli.
    2. Afegiu-hi vi blanc i suc de taronja, i deixeu-ho reduir 4 min.
    3. Afegiu-hi el brou de verdures i deixeu que cogui 5 min, fins que quedi cuit però grenyal. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
    4. Emplateu el fonoll i tireu-hi la salsa per sobre. Acabeu-ho empolsant-hi l’ají i amb uns quants brots d’anet.                                                                                                                                                                                                                                                                                         

      Crema de porros i fonoll

      El porro pertany a la mateixa família botànica que l'all i la ceba. Segurament la seva aplicació culinària més cèlebre és la vichyssoise, que no deixa de ser una crema de porros amb llet i nata. El sabor delicat i lleugerament dolç d'aquesta hortalissa complementa amb molt encert el regust anisat i una mica picant del fonoll.                                                                                                                                     

      Ingredients

      • bulb de fonoll
      • porros
      • 1 patata petita
      • 750 ml de brou vegetal o aigua
      • fulles de julivert
      • oli d’oliva verge extra
      • sal marina
      • pebre negre        
      •                              

        Preparació

        1. Netegeu i talleu els porros a rodanxes petites. Feu el mateix amb el fonoll i la patata.
        2. En una cassola amb una mica d’oli, ofegueu els porros, 5 min. Afegiu-hi el fonoll i la patata. Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc suau un moment.
        3. Afegiu-hi el brou de verdures i deixeu-ho coure 15-20 min, a foc no gaire fort.
        4. Passeu-ho pel túrmix o la liquadora i serviu-ho, amb una mica de julivert picat i pebre negre.
                                

                                                                                     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada