TRES ALIMENTS INTEGRALS
PER ESCOLLIR...
Avui tinc el goig de compertir amb vosltres tres aliments boníssims per la nostra salut:
SOJA TEXTURITZADA
SEITA
La gran majoria de persones conèixem la llet de soja, però potser ens falta conèixer encara la soja texturitzada...
Rica en un 50% de proteines, més del doble que la carn.
35% de carbohidrats.
Un 1% de grases no saturades
Fibra.
Potási.
Fosfer.
Ferro.
Magnesi.
Vitàminess dels grups. A...B...C..D..E...G
El seu color es marró clar.
Aquestst tipus de soja és de textura fina i cruixent.
Es pot consumir en seca o remullar-la de 20 a 30 minuts amb aigua que quedarà com si fos carn picada....
Si la volem consumir seca la podem utilitzar en amanides o en cremes i sopes...
Si la volem consumir hidratada la podrem consumir amb macarrons o espaguetis, mandonguilles, croquetes....
Si la proveu segur que us agradarà, té bon gust.
NOTA: En quan a la soja, tigueu en compte que no en podeu abusar, perquè encara que sigui bona per la salut, també la pot perjudicar.
La soja va per certs tipus de càncers, però per altres pot ser perjudicial.
També es sugerible i important fer-ho, combinar els tipus d'aliments de soja que podem trobar i no cuinar-los tots al mateix temps. Hem de dixar un espai de temps o menjar-ne menys.
Rica en un 50% de proteines, més del doble que la carn.
35% de carbohidrats.
Un 1% de grases no saturades
Fibra.
Potási.
Fosfer.
Ferro.
Magnesi.
Vitàminess dels grups. A...B...C..D..E...G
El seu color es marró clar.
Aquestst tipus de soja és de textura fina i cruixent.
Es pot consumir en seca o remullar-la de 20 a 30 minuts amb aigua que quedarà com si fos carn picada....
Si la volem consumir seca la podem utilitzar en amanides o en cremes i sopes...
Si la volem consumir hidratada la podrem consumir amb macarrons o espaguetis, mandonguilles, croquetes....
Si la proveu segur que us agradarà, té bon gust.
NOTA: En quan a la soja, tigueu en compte que no en podeu abusar, perquè encara que sigui bona per la salut, també la pot perjudicar.
La soja va per certs tipus de càncers, però per altres pot ser perjudicial.
També es sugerible i important fer-ho, combinar els tipus d'aliments de soja que podem trobar i no cuinar-los tots al mateix temps. Hem de dixar un espai de temps o menjar-ne menys.
SEITA
Prové de la Xina i s'elabora amb gluten de blat., salsa de soja i algues kombu.
Es riquíssim ambuna proteina del 24% del seu pes.
Aquest és un altre aliment com el tofu i el tempeh que pot substituir a la carn encara que el gust es molt semblant, però més suau. Es totalment digestiu.
Aquest és un altre aliment com el tofu i el tempeh que pot substituir a la carn encara que el gust es molt semblant, però més suau. Es totalment digestiu.
Baix en calories.
Molta fibra vegetal.
No té col.lesterol.
Baig en greixos.
Sodi, calci, potàsi.
Sodi, calci, potàsi.
Molt més suau que la carn i molt digestiu.
No es apte pel cel.liacs.
El seitán el podeu cuinar guisat, fregit, arrebossat...
El seitán el podeu cuinar guisat, fregit, arrebossat...
ARROS INTEGRAL
Ric en vitamines B1...B2...B6...E
Ens aporta grixos saludables.
Ferro.
Magnesi.
Calci.
Sodi.
Seleni.
Proteines.
Mireals.
Hidrats de carboni.
Antioixdants.
Manté també els nivelles de sucre en sang de forma constant.
Regula l'organisme.
Proporciona glucosa..
Ajuda a expulsar toxines.
Ajuda a calmar el sistema nerviós.
Nausseess.
Podem trobar diferents tipus d'arrossos integrals per poder escollir...
A l'hora de cuinar-lo hem de tenir en compte que ha de bullir uns 45 minuts, però també hem podem trobar de precuinat, aleshores el podem tenir llest en uns 30 minuts i el podem elaborar de la manera que més ens agradi. Amb verdures està molt bo.
Cambiar o combinar l'arrós blanc amb l'integral és una bona opcció que ajudarà a la nostra salut en gran maners.
NOTA: Podem trobar arrós integral al supermercats, però alèrta, a vegades són tenyits...
Segurament la soja és molt bona, però tot té contraindicacions, jo la tinc prohibida...
ResponEliminaPetonets i bon profit.
Evidenment que la soja te algunes contraindicacions, com tots els aliments.
EliminaLa soja conté algunes substàncies que poden ser positives per algunes persones i negatives per altres per aquest.motiu no s'ha d'abusar d'ella, cada persona la de saber controlar..
Gracias amiga, por recordarnos la importancia de esos alimentos...
ResponEliminaLuz&Salud
Isaac
Muchas gracias por tu estupenda información.
ResponEliminaMuy interesante.
Un abrazo.
Gràcies per l'informació sobre aquets tres bons aliments
ResponEliminaUna abraçada
Olga, es una información muy interesante, la soja es muy buena para nuestra salud.
ResponEliminaUn abrazo.