diumenge, 11 d’abril del 2021

BICARBONAT DE SODI

Bicarbonat de Sodi: descubreix els seus  beneficis, usos i precaucions

 El Bicarbonat de sodi es un compost químic que, usat amb responsabilitat, te efectes beneficiosos per l'organisme, per les plantes,i fins i tot per netejar qualsevol superficie de la llar. Te mols usos t'en expliquem algúns de destecats.

El bicarbonat de sodi es un compost sòlid cristali de color blanc molt soluble amb l'aigua, amb un lleuger sabor alcalí semblant al del carbonat de sodi que s'obté d'un mineral present en la naturaleza anomenat Natró. La seva fórmula química es (NaHCO3).

Usos medicinals destacats 

Aquest compost pot ser utilitzat en varies malaties fisiques. Donat que la seva funció es dilatar les venes sanguineas, aquesta sal permet que l'oxigen s'expandeixi en tot el cos i el pH en la sang trobi el seu equilibri. Per aquest motiu, s'ha utilitzat com tractament per afeccions com l'acidesa estomacal, gastritis, artritis, osteoporosis, diabetis o càncer.

El  bicarbonat sòdic s'utilitza com antiàcid, per reduir l'excés d'acidesa en determinades parts de l'organisme humà. De manera que actua neutrelitzant l'excésd'àcid que s'acumula a l'estomac.

També s'el pot utilitzar com antisèptic per tractar petites úlceres bucals i dolors lleus de coll realitzant  glopeigs bucals o gàrgares .

En cas  d'estar prenent-se algún altre medicament, no s'ha d'ingerir bicarbonat de sodi sensa consultar-ho prèviament al seu metge o farmacèutic


Precaucions
En general, el bicarbonat de sodi es un ingredient segur. De qualsevol  manera, avans de consumir-lo o aplicar-lo al cos, es convenient la consulta amb el metge especialista, ja que existeix la posabilitat de tenir algún tipus d'al·lèrgia o intolerancia sensa saber-ho.
No es recomana l'ús si has tingut hipertènsio, insuficiencia càrdiaca congestiva, o malalties al ronyó o si recentment has tingut hemorràgia a l'estomac o a l'intesti.
No s'ha de prendre durant mès d'una setmana ja que l'ús prolongat pot ocasionar alcalosi sistèmica. A mès no es pot ingerir amb llet ni amb altres productes làctics i tampoc s'ha de prendre mès de dos cops al dia.
Usos per les plantes:
El bicarbonat de sodi serveix com: fungicida, enfortidor de les plantes, espanta pestes del teu jardí, les formigas, conills o paneroles, evitaràn apropar-se.
També pot utilitzar-se per combatre els paràsits de les plantes i per eliminar la gespa salvatge.
Alleuja la picor produida per les picadures d'insectes. Amb una mica de bicarbonat de sodi i aigua, preparar una pasta i aplicar sobre la picada,
Aquest compost químic  és exfoliant per la cara i el cos. També es pot utilitzar com pasta de dents. I com desodorant si la teva pell es prou forta, de fet la majoria de desodorants fets de productes naturals en porten.

Usos per la neteja
Llevataques d'oli i grasa
Desinfecta i blanqueja diverses superficies (Les rajoles per exemple).
Elimina la bruticia dels terres sense deixar ratllades.
Deja la roba, peluxos i catifes sensa taques ni males olors, com nous.
Treu les males olors de les sabates.
 

https://www.ecoportal.net/econciencia/vida-consciente/bicarbonato-de-sodio-descubre-sus-beneficios-usos-y-precauciones/?fbclid=IwAR207DNv2jbG8NVSd0ZbL-N62QnHLOEJaEmnQjAlflVoQ9iQ93LT6KCVp9s

1 comentari: