dissabte, 12 de febrer del 2022

CONSELLS PER TENIR MEMORIA

 

CONSELLS PER FACILITAR EL RECORD I LA MEMÒRIA

"La memòria es una funció cerebral que ens permet codificar, emmagatzemar i recuperar l'informació a traves de processos neuronals.  Gràcies a la memòria podem aprendre, ja que ens permet recordar allò après anteriorment". Existeixen moltes circumstàncies per les que perdem la memoria o tenim oblits. Una d'elles és l'edat i les malalties com la demencia tipus Alzheimer . Però moltes altres vegades es deu al nivell d'estrès o a estils de vida poc saludables. En aquest casos, podem utilitzar recursos que ens ajudin a fixar i recuperar el record.

1 - Dorm i descansa. El son és reparador. Molts problemes cognitius puntuals sorgeixen per la falta de son i de no tenir un descans reparador. no menyspreuis l'importancia del son, ni li robis hores. Dormir es una cura de salut per el teu físic i la teva ment.
2 - Pràtica tècniques de meditació i relaxació. Permetràn que et sentis relaxat i serè. L'estrès ens bloqueja i ens impedeix pensar amb claretat. Un des síntomes son els continus oblits i l'idea d'estar descentrat. així es complicat recordar-se de los coses que tenim pendents.
3 - Sigues curiós i continua estudiant. Es tracte d'aprendre coses noves que ens permetin integrar noves dades.
4 - Facilítat la vida amb llistes. La nostra capacitat d'atenció es selectiva i limitada. Es dir, estem atents a les coses importants i urgents per nosaltres, deixant de costat d'altres assumtes. Allibera el teu cervell de tot  alló que puguis tenir anotat: La llista de la compra, els encàrrecs pendents, els cumpleanys, trucades que hagis de fer...
5 - Porta una agenda. Quan mes organitzis i planifiquis el teu temps, menys coses deixeràs a la improvisació. Ens dona seguretat i control tenir els nostres assumptes organitzats i ens facilita el record.
6 - Rutines. Si quan entres a casa deixes les claus sempre al mateix lloc, quan t'en vagis serà díficil que les perdis. Sempre estaràn a on les deixis.
7 - Viu el present i apaga el cervell multitarea. Quan vius el moment, el aquí i l'ara, estas en això amb els cinc sentits. Et permetra que disfrutis mes del que estas fent i a mès et facilitarà l'atenció, que es fonamental per poder recordar despres. Els alumnes que son a clase en el present, escoltan i prenent notes, tenen la meitat del examen cotrolat.
8 - Gaudeix del que fas, no visquis de forma negativa. Les emocions facilitan que el record es fixi a la memoria. Recordem molt millor tot alló que ens va deixar una petjada emocional.
9 - Repeteix, repeteix i torna a repetir. Per poder aprendre quelcom necesites, primer entendre-ho i despres repetir-ho. La repetició tambe fixa els records. si a mes anem repetit tot el temps l'informació, serà molt complicat que se t'oblidi. I,ntenta memoritzar avui dos números de telefon, tot i que sigui una activitat que no et serveixi de res. I cada setmana, repeteix-los. Aquest números no els tornaràs a oblidar.
10 - Busca el sentit del que has de memoritzar, fes una historia, dona-li forma. Si tens que anar a comprar, a la tintoreria, trucar a la teva mare, demanar hora al metge, crear un informe pendent, i en aquest moment no tens on anotar-ho tot crea un conte amb aquesta informació. Veuràs  que ets capaç de memoritzar la teva historia molt millor que els simples punts de la llista que ara tens a nivell mental.
11 - Recordar amb els ulls tencats. Quan visualitzas amb els ulls tencats pots augmentar un 23% mes el record. Així ho assegura un estudi de l'Universitat de Surrey(Reino Unido). Tractar de recordar amb els ulls tancats afavoreix la reconstrucció de detalls.
12 - Practica ejercici físic. Un estudi publicat a la revista Current Biology dels experts de l'Institut Donders, en el Centre Mèdic de l'Universitat Radboud (Paises Bajos), afirmava
que practicar ejercici quatre hores despres d'haver memoritzat o estudiat quelcom, augmenta la capacitat de retenir-ho. Altres investigacions tambe han demostrat que conseguim millorar la fixació dels record i la memoria degut a que l'ejercici fa que el nostre cor bombegi mes sang, i amb això arriva mes oxigen al nostra cervall, permetent així que la ment estigui fresca.
I enrecordat d'estar supervitaminat i hiperminaralitzat, com deia el Súper Ratón. L'alimentació sana, com la dieta mediterrànea, tambe suma, el nostra cervell necessita gasolina de qualitat.

Consejos para facilitar el recuerdo y la memoria ¡Descúbrelos! (tuproyectodevida.es)

2 comentaris: