nadal

nadal

dijous, 16 de febrer de 2017

HUMMUS


HUMMUS, UNA MOLT BONA RECEPTE PELS AMANTS DELS CIGRONS.

AVUI US PORTO UNES RECEPTES D'HUMMUS PERQUE LES POGUEU GAUDIR QUAN US VINGUI DE GUST


HUMMUS CLÀSSIC:

Una llauna de cigrons + Una tassa de tahini (crema de sèsam)+2 cullarades de suc de llimona+ un gra d'all.


 HUMMUS ESTIL DE GRÈCIA

Una llauna de cigrons +  una tassa de formatge feta + una tassa d'espinacs +2 cullerades de suc de llimona + una mica de canyella en pols.


HUMMUS SALVATGE

Una llauna de cigrons + 1/3 de tassa d'olives negres + 1 pebrot vermell escalivat + 2 cullerades de suc de llimona + 1/4de tassa de julivert.


HUMMUS CIUTAT DE CÀDIS

Una llauna de cigrons + 3 cullerades d'oli d'oliva + 2 cullerades de llimona + 2 grans d'all.




Totes les receptes es fan de la mateixa manera: barregem tots els ingredients en una batedora o robot, fins que tinguem una crema fina, ho posem un un bol i ho decorem al nostre gust ( oli, olives, pebre vermell...)

                                                      BON PROFIT

dissabte, 4 de febrer de 2017


HUMITAT






Les caracterítiques de la humitat sòn com podem imaginar i com posiblement podem saber de naturalesa molla, pesada i lenta. La humitat és YIN.
Viure o treballar en un ambient humit i portar roba molla facilita que la humitat afecti al nostre cos, sent molt difícil fer-la marxar. La humitat afecta primerament la part més baixa del cos. La humitat és semblant al fred, però els seus afectes sont diferents... El fred produeix dolor intens i agut, la humitat sensacions de tenir el cap pesat i pesades les extremitats.
Les secrecions i excrecions sòn abundants i molt sovint fosques i enganxoses, l'orina bruta, diarreas i descargues vaginals fortes, erupcions de la pell amb molt de líquid. La humitat externa produeix un mal moviment de la nostra energia tenint una gran sensació de plenitut al abdòmen i pit.
Externament pot afectar molt a la melsa que regula i transforma les escències pures am sang i Qi (energia) en un procès de vaporització que requereix un entorn sec. Si la melsa queda afectada, els símptomes poden ser, pèrdua de la gana, indigestió, mareig, diarrea i edema abdominal. Per altre banda tota desarmonia de la melsa, pot provocar-nos  que la humitat tingui un procès molt llarg per abandonar el cos impedint la transformació dels líquids..
La mucositat és una forma de humitat interna provocant una gran quantitat de patologies, la mucositat és espesa i molt pesada afectant melsa i runyons produïnt bultos, quistes i tumors.
Quan aquesta mucositat afecta als pulmons tenim tos amb molta expectoració. La mucositat també pot estar en el cor, en aquestes circumstàncies tindrem pensaments de gran confusió i estats d'estupor i conductes de bogeria. En els meridians pot arribar a produir paral-lassis i l'aparició de quists tous i mòvils.. A la gola també és pot tenir sensció de tenir un bulto.
Quan la humitat està tan dispersada, quan no està en equilibri amb el vent, el fred, la saquetet, la calor i la calor d'estiu, tenim un greu problema... Les nostres emocions estàn molt i molt afectades i descontrolades, no hem digerit moltes de les situacions de la nostra vida afectant elles als processos mentals. En aquests moments hem de pendre consciència del que cal fer, perquè no n'hi ha prou amb l'alimentació física. Hem de cambiar els habits interns en la nostra consciència.  Hem d'aprendre a digerir amb calma  per saber com actuar en cada moment. Hem de ser responsables de les nostres actituts. Per treuren's aquesta humitat del cos, hem de treballar la comprensió del que ens passa i elevar les emocions negatives amb positives i la base és l'amor, intentant observar i ser creatius en tot moment a fí de poder-nos alliberar i viure més felicment. 
 

dimarts, 24 de gener de 2017

MÉS OLIS I

Pensava que amb aquesta entrada s'acabarien els olis, però no, en tenim encara per una altra. És una mica avorrit, però per mi és interessant, doncs desconeixia l'existencia de tants olis.

OLI DE LLAVORS DE RAIM

oli de llavors de raïm és un oli vegetal que s’extreu de les llavors del raïm que és un abundant subproducte de la vinificació. Els seus àcids grassos principals són: linoleic, oleic, palmític, esteàric, linolènic i palmitoleic. L'energia que proporciona és similar a la dels altres olis: uns 3.700 kilojoules per 100 grams

 És adequat per fregir, ja que la temperatura on comença a fumejar és alta 216 °C. Es conserva bé després d’haver-se refinat convenientment. Com que té un gust net i suau es fa servir també en amanides i en la preparació de certes margarines. En cosmètica aquest tipus d’oli és un ingredient preferit pel control de la humitat de la pell i també es fa servir en aromateràpia.

Contenen diversos antioxidants. Però amb el procés d’extracció en fred no n’hi ha gaire quantitati n’hi ha més en el vi negre.Un estudi de l’any 1993 informa que l’oli de llavors de raïm incrementa el colesterol “bo” ((HDL-C) i redueix el “dolent” (LDL).

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

OLI DE GERMEN DE BLAT

L’oli de germen de blat (en anglès:Wheat germ oil) s’extreu del germen de la llavor o cariòpside del blat la qual representa, en pes, només el 2½% de la llavor. el germen del blat és particularment alt en octacosanol, un alcohol que es troba en nombroses ceres de vegetals.L’oOctacosanol ha estat estudiat per millorar l’exercici físici el seu efecte en baixar el colesterol. L’oli de germen de blat també és alt en vitamina E fins al punt que n’és l’aliment natural amb més contingut.Per a la cunina aquest oli resulta molt car i fàcilment s’enrancia.L’oli de germen de blat conté els següents àcids grassos: Linoleic (omega 6) Palmitic, oleic, a-Linilènic(omega 3).

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

OLI DE NOUS

L’oli de nous (en anglès:Walnut oil') és un oli extret de les nous del noguer comú (espècie Juglans_regia).
És un oli comestible però força car, té un lleu color i una olor i gust delicat. Generalment no es fa servir per fregir perquè perd part de les seves propietats distintives i més aviat es fa servir en plats freds i salse per amanides. Té propietats antioxidants. La majoria d’aquest oli es produeix a França,però també se’n fa a Austràlia, Nova Zelanda i Califòrnia.
L’oli de nous de noguer és una bona font dels àcids grassos essencials Omega-3.

 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

 OLI D'AMETLLES

L'oli d’ametlla o oli d'ametla s’extreu de les ametlles, tant si són dolces com amargants, dels fruits de l’ametller (Prunus amygdalus).
El contingut d’oli de les ametlles seques és d’entre el 50-65% arribant en alguns casos d’ametlles amargants a només el 20%.És un oli que es fa servir en preparació d’alguns aliments (només en el cas d’oli d’ametlla dolça), en farmàcia, (és emol·lient) i com a cosmètic especialment per a massatges. Té un color clar tirant a groc, una dolçor molt lleugera i gust de fruits secs.
Es fa servir des de temps molt antics, per exemple és citat diverses vegades en la Bíblia.
L'oli d’ametlles dolces es fa servir molt en aromateràpia, i en la cura dels cabells. Aquest oli s'absorbeix fàcilment per la pell. Combat la picor i la inflamació i alleuja quasi instantàniament el dolor muscular.
Obtenció
L’oli d’ametlles dolces també es pot obtenir d’ametlles amargants per refinació. Les ametlles són assecades i premsades a baixa temperatura (30 °C) com a subproducte de l’extracció s’obté un turtó amb un 39-47% de proteïna i encara un 10-18% d’oli que es fa servir per a pinso animal (només en cas de l’obtingut d’ametlles dolces) o per altres productes cosmètics.
Composició
 Els olis d’ametlla dolça no contenen amigdalina, el d’ametlles amargant sí. Té alts nivells d’àcids grassos mono i poliinsaturats i vitamines com A, B1, B2, B6, D i E. La composició dels principals àcids grassos és: àcid oleic 66,4%,àcid linoleic 23,5% àcid palmític 7,5%, àcid esteàric 1,8%, (García Olmedo)

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

OLI DE CAMELIA       
                                         
  El aceite de Camelia se obtiene mediante prensado en frío de semillas de Camellia.
(C. oleifera, C. sasanqua y C. japonica principalmente). Aunque también se le conoce como aceite de semillas de té, las semillas de C. sinensis no se utilizan para su elaboración

Uso cosméticoEl aceite de camelia tiene una tradición milenaria en Asia. Conocido como el secreto de belleza de las Geishas. Se utiliza para el tratamiento de piel, pelo y uñas. Se caracteriza por su rápida absorción y su agradable olor. Es hidratante y cicatrizante.

Su uso en China se remonta a la Dinastía Sui en torno al año 600 a.C. El aceite de camelia es el principal aceite de cocina en algunas de las provincias del sur de China, como Hunan, Jiangxi, y Zhejiang, aproximadamente una séptima parte de la población del país. El aceite de camelia se parece al aceite de oliva y al aceite de semilla de uva por sus excelentes cualidades de almacenamiento y el bajo contenido de grasas saturadas. El ácido oleico monoinsaturado puede proporcionar hasta un 88 por ciento de los ácidos grasos. Es alto en vitamina E y otros antioxidantes y no contiene grasas trans.
Se utiliza en aderezos para ensaladas, salsas, adobos, para saltear, freír y en la producción de margarina.

Se utiliza como protección contra la oxidación para una variedad de herramientas de mano para trabajar la madera.También se utiliza para la fabricación lubricantes

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

                                                       OLI DE BLAT DE MORO

Oli de blat de moro, oli de dacsa, oli de panís, o oli de moresc és un oli extret del germen del blat de moro. Es fa servir per cuinar, amb un punt de fumejat alt convenient per a fregir. És un punt de partida per certes margarines. El 2,8% dels grans de blat de moro és oli.
Es fa servir molt com a biocombustible, sabó, ungüents, pintures i antioxidants, tintes, tèxtils, nitroglicerina i insecticides. De vegades es fa servir com a càrrega en preparacions farmacèutiques.
Aquest oli es va produir per primera vegada el 1898.

Gairebé tot l'oli de blat de moro es fa per pressió i després utilitzant un dissolvent com l'hexà o isohexà.Després es refina desgomant-lo i desfosfatant-lo cosa que també el decolora, finalment es winteritza (acció del fred) cosa que fa treure-li les ceres. També se'l desodoritza per destil·lació.
L'oli refinat de blat de moro té un 99% de triacilglicerols, amb un 5% d'àcids grassos poliinsaturats, 30% d'àcids grassos monoinsaturats, i 15% d'àcids grassos saturats.[2]

Efectes negatius per la salut

Alguns estudis mèdics suggereixen que nivells excessius d'àcids grassos omega-6 en relació amb els omega-3 poden incrementar la possibilitat de malalties com la depressió.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Encara en falten uns quans, algún d'nteressant pels efectes negatius i molt utilitzat
                      

dimarts, 10 de gener de 2017

REMOLATXA


 La remolatxa, per mi, fins fa poc un vegetal desconegut, i ara descobreixo que es bona per moltes coses:
-Millora la circulació i la presió arterial.
-Dóna energia
-És bona pel cervell
-Neteja el fetge
-Ajuda a combatre malalties
-Ajuda amb el restrenyiment
-Millora la vista
-Millora la salut del cor
I amb totes aquestes coses bones, com pot ser que no estigui inclosa a la nostra dieta?
Aqui us deixo una recepte fàcil.

Crema de remolatxa

Ingredients
2 manats de remolatxa
1 ceba i 2 porros
Crema de llet o formatge
Elaboració
Tallem la remolatxa, la ceba i els porros a daus.
Ho posem amb oli a la paella tot mirant que es vagi coent a foc lent.
Quan estigui daurat i la remolatxa tova ho triturem posant-hi una mica d’aigua, depenent de l’espessor que es vulgui.
Es pot afegir crema de llet i/o formatgets.

I aqui us deixo un link, a ón podeu trobar tots el beneficis de la remolatxa ben explicats

 http://curanatural.parati.one/2016/07/12/el-vegetal-que-devuelve-la-vision-desaparece-la-grasa-en-el-higado-y-prevenir-la-obstruccion-del-colon/la-obstruccion-del-colon/

dissabte, 17 de desembre de 2016

EL FRED



 EL FRED, tan en el cos com a la naturalesa, és una manifestació YIN i correspond al hivern de la mateixa manera que el VENT correspond a la primavera, però també pot apareixer en qualsevol estació. Un aire fresquet al estiu pot acabar generant una pauta de fred extern si arribem a estar molt sensibilitzats i com a conseqüència de desarmonies internes. Quan fa fred generalment una malaltia ja existent pot arribar a ser crònica.
El signe més important del FRED, és que la persona senti fred. Una part o tot el cos pot estar fred al contacte i l'aspecte de la cara pot ser pàlida o blanca. En aquests casos la tendència és buscar el calor.
EL VENT INTERN contrau les coses. Els moviments sòn més lents, hi pot haber hinfractivitat i a la vegada hibernació.
EL FRED als meridians pot bloquejar la circulació de la nostra energia o la sang, això produeix un gran i fort dolor agut que que nes fa estar en molta tensió, a les extremitats causa rigidesa i contraccións, també a les cervicals. També pot posar en perill les venes, les arteries i capilars. Beure begudes amb alcohol pot ser totalment fatal. 
Amb EL FRED les secrecions sòn clares o de color blanc i visualment tenen un aspecte gelat. La mucositat, el volmit, l'orina i la diarrea també sòn de color blanc o clar..
EL VENT EXTERN ens pot venir de manera inesperada: Calfreds, febre baixa, mal de cap i dolor corporal.
En general els calfreds sòn més forts que la febre i aquesta febre en MTX és interpretada com un esforç del cos per fer fora la influència externa.EL FRED obstrueix els porus. Sabrem també que les desarmonies del FRED sovint és per falta d'exudació
Quan hi ha VENT INTERN ens falta el YANG que és la manifestació de la calor. Quan hi ha fred al cos necessitarem més hores del que es considera normal.
EL FRED representa l'aigua, relacionada amb els runyons i la bufeta filtren l'aigua del nostre cos, l'energia circula per l'esquena i les cames i és relaciona també amb les glàndules suprarrenals.
EL COLOR que és relaciona amb el fred, és el negre i el violeta i el sentit de gustació és el salat.
NIVELL EMOCIONAL POSITIU: Equlibri, força, voluntat, persistència, saviesa, receptivitat, fluidesa, reflexió, intuició.
NIVELL EMOCIONAL NEGATIU: Desequilibri, vulnerabilitat, por, temeritat, arrogància, imprudència, ofusquitat.
Amb el fred intens així com amb la calor intensa, creixen les possiblitats de suicidis!
També les grands latituts afecten la respiració, saquetat a la boca, mareig, debilitat de la memòria, palpitacions i pols ràpid. 
Aprenem a escoltar cada estació i sabrem la cura que necessitem a cada moment.
PROPERAMENT PARLAREM DE LA HUMITAT.
 


dimarts, 6 de desembre de 2016

MACARRONS AMB PRUNES


Hola amics i amigues, us agrada la pasta? segur que si. Avui tinc una recepte senzilla, fácil de fer i boníssima!

MACARRONS AMB PRUNES

INGRREDIENTS PER 5 PERSONES:

500 grs de macarrons
200 grs de prunes secas desossades
25 grs de mantega
1/2 dl d'oli d'oliva verge extra
1 dl de vi blanc sec
una cullarada de sucre.
Una mica de nou noscada i de canyella
sal i pebre.

PREPARACIÓ:

Posem al foc una caçola amb l'oli i la mantega, hi afegim les prunes tallades a tires i ho deixem fregir una mica. Hi afegim el vi, el sucre, la sal, el pebre, la nou noscada i la canyella. Ho tapem i ho deixem coure uns 5 minuts amb el foc baix.
Amb una olla amb força aigua i un mica de sal, fem bullir els macarrons fins que estiguin "al dente", un cop cuits els escorrem i els barrejem amb la salsa de prunes i ja els podem portar a la taula.

BON PROFIT

La recepte es aquesta, peró jo sempre les adapto als gustos familiars. Per exemple jo mai i poso mantega i d'oli poquet.
Una cosa que us recomano es fer servir sempre la pasta de la recepta, si hi canvieu la pasta també serà bona, peró el gust canvia una mica. Jo ho he fet amb espirals i esta molt bona, peró amb els macarrons és millor.