Primavera

Primavera

dijous, 13 d’abril de 2017

ESMORZARS SANS


1- Civada amb fruita

 Cuinem mitja tassa de civada amb llet descremada, hi afegim una cullerada de germen de blat i 1/4 de tassa de gerds, maduixes o nabius blaus.

2- Iogurt greg amb fruits secs o granola

Agafem un iogurt greg i hi afegim barreja de fruits secs, o maduixes i granola.

3- Esmorzar ràpid

 A una tassa de llet descremada hi posarem 2 cullarades de proteina en polç, un grapat d'ametlles i trocets de fruita, ho passem per la batedora i llestos.

4- Waffle amb fruita i mantega de cacauet

Posem un waffle integral a la torradora, un cop torrat, l'obrim i l'untem amb la mantega de cacauet i hi afegim maduixes, gers, nabius...

5- "Burrito" d'ou i xampinyons

A una paella i possem una cullerada d'oli d'oliva verge extra, dues cullerades de xampinyons i un ou  ho cuinem, un cop cuit farcim una "tortita" integral com si fos un "burrito".

6 - "Sanwich" casolà

Enmig de dues llesques de pa de motlle, hi posem un ou fregit en oli d'oliva verge extra, una rodanxa de tomàquet, unes fulles d'espinacs i si volem, un tall de formatge cheddar baix amb grassa.

7- "Burrito" vegeterià

 En una paella frexim en oli verge extra, tires de pebrot vermell i vert, tires de ceba i afeixim 1/4 de tassa de fesols i ho enboliquem tot amb una "tortita"integral.

BON PROFIT


diumenge, 2 d’abril de 2017

HÀBITS NEGATIUS


7 HÀBITS NEGATIUS PER LA SALUD MENTAL
Quan parlem de salut mental hem de tenir en compte, que parlem d'una combinació de factors psicològics i físics.
Avui us parlaré d'uns hàbits que a curt o llarg plaç,  poden ser negatius per la salud  del nostre cervell.

NO ESMORZAR
Quan comencem el dia sense menjar rés, el cervell no rep els sucres i proteines que necessita a les primeres hores del dia,  aixó fa que les cel·lules del cervell es degenerin i a amb el temps podem patir demencies, Alzheimer o accidents cerebrovasculars.

DORMIR AMB EL CAP TAPAT
Mai hauria pensat que això siguis un error, en un temps passat sempre em tapava el cap per dormir.
Però tapar-se el cap augmenta la concentració de diòxid de carboni al cervell i això produeix falta d'oxigen.

DEPENDRE DEL MÒVIL
Estar sempre pendent del mòvil t'impedeix viura la vida i gaudir del present, a més a mitjà o llarg plaç els nervis et pasaràn factura.

TENIR UNA MALA POSTURA
És sorprenent com les postures influexin en la nostra vida i les nostres emocions .esta mujer de 87 años que cambió su postura y su vida por completo gracias al yoga.

MANTENIR RELACIONS TÒXIQUES
Rodejar-se de persones amb les que es té una relació dificil, desgasta moltíssim les nostres emocions

FORÇAR  EL CERVELL QUAN ESTAS MALALT 
La OMS  recomana descansar quan estem malalts. Moltes persones creuen que nomès és esforç físic, però això tambe vol dir no fer esforços intelectuals, treballar, estudiar, fins i tot llegir  pot suposar un esforç pel nostre cervell.

ESCAPAR DE LA SOLETAT
Per descomptat que la relaciò amb amics i èssers estimats és positiva,  peró fugir dels moments de solitut o tenir por de quedar-se sol amb els propis pensaments, pot repercutir de forma negativa en la nostra psicologia.

Doncs ja ho sabeu, si feu alguna d'aquestes coses,  penseu en les consecuencies

dilluns, 20 de març de 2017



LA SAQUETAT (MTX)

La saquetat està relacionada amb la tardor formant un tot conjuntat. Quan la saquetat és extrema és produeix la deshidratació i quan la calor també és extrema apareix la vermelló i l'acalorament. La saquetat va acompanyada de conductes nasals i llavis secs. La pell és deshidrata i les caques també com és natural són d'aparença seca i l'orina  escasa... La saquetat entra pel nas i la boca afectant així el desnivell de la nostra circulació i del treball que fan els pulmons que no poden assimilar ni regular, ni transportar els líquids al intestí gros manifestant-se d'aquesta manera una tos poc o molt seca i amb poca flema. Podem també tenir asma, dolor al pit i febre alta o molt alta.
La llengua és de tonalitat groga i la capa de color blanc.
Hem de saber també que els pulmons tenen una forta relació amb el sistema immunitari, per tan els hem de mantenir en bona salut.
Els altres òrgans afectats per la saquetat són també el runyó i la bufeta per estar també relacionats amb els líquids.
ALIMENTS PER ALLEUGERIR LA SAQUEAT: Podem prendre tofu, llet de soja, espinacs, bolets, peres, ametlles, algues, en especial l'alga nori, mill, chucrut. s'han de buscar sempre productes hidratnts que ajudin a l'alliberació dels líquids.. Els productes lactis s'han de prendre amb molta moderació, ja que tenen tendència a produir mocositat. En aquest cas els podem substituir per kefir.
BONS HABITS: Respirar profundament.
                            Caminar pel camp.
                            Portar capas de roba, en especial les bufandes per evitar els fort vent que causa o pot causar moltes malalties. El vent pot apareixer en qualsevol estació, però en més presència a la primavera i a la tardor.
                             Aprendre a respirar obrint el pit (fer respiracions profundes)
                             Dormir be.
                             Fer exercici.
                             Regular l'extrés.
                             Meditar 10 minuts cada dia.
                             Reorganitzar-se i netejar-se a nivell físic, emocional i mental.
La tardor és un temps d'entrar a dins nostre i fer una bona reflexió a fi d'intentar desprendre de nosaltres mateixos tot el que ja no ens serveix i guardar només el que sigui net i pur. Això també hauríem de fer-ho dins la casa allà on vivim, ja que massa  vegades guardem coses que no les fem servir, i com podem imaginar no és gens bo. Hem d'aprendre a deixar anar per tenir una vida més comfortable i feliç..
Quan hi molta saquetat en el nostre cos, és pot traduir en un carácter massa reservat i tencat...
PROPERA ENTRADA: LA CALOR .                                 




dissabte, 4 de març de 2017

MES OLIS II


OLI DE CARTAMO

Carthamus tinctorius, llamada comúnmente cártamo o alazor, entre otros nombres vernáculos, es una planta herbácea del género Carthamus de la familia Asteraceae y que, aunque originalmente era cultivada por sus flores usadas como colorante, hoy en día se cultiva principalmente por sus semillas, de las cuales se extrae un aceite comestible.
 El cártamo es una Planta oleaginosa de cultivo anual que pertenece a la familia de las asteráceas. Es erecta y ramificada. Las ramificaciones producen de una a cinco cabezas florales de 2 a 4 centímetros de diámetro, cada una de las cuales tiene entre 15 y treinta semillas, que permanecen protegidas incluso cuando alcanzan la madurez, evitando problemas de desgrane y retrasando el ataque de los pájaros. La planta puede alcanzar de cuarenta a 150 centímetros de altura y produce espinas que dificultan el caminar por las parcelas. Son muy resistentes a la sequía y bastante susceptibles a las heladas. De colores brillantes amarillo, naranja o rojo, floreciendo en pleno verano.
Tradicionalmente, el cultivo se destinaba a la industria del colorante (amarillo y rojo), de especias, especialmente antes del abaratamiento y disponibilidad de la anilina, y en medicinas. Desde 1950, la planta se cultiva para aceite vegetal extraído de sus semillas. Los países con mayor producción de aceite de cártamo en el mundo son México, India y Estados Unidos. Siguen Etiopía, Kazajistán, China, Argentina y Australia.
Las flores de cártamo se usan ocasionalmente en la gastronomía como un sustituto barato del azafrán (Crocus sativus), refiriéndose entonces como "azafrán bastardo". También sus semillas se usan comúnmente como alternativa a las semillas de girasol (maravilla) en la alimentación de aves y mamíferos ya que las ardillas no gustan de él. El cártamo se denomina kardi en hindi (India).
 El aceite de cártamo se usa en pinturas en lugar de aceite de linaza, particularmente con el blanco, ya que no da el tinte amarillo que posee la linaza.
Hay dos tipos de aceite de cártamo: uno con alto contenido de ácido graso monoinsaturado (ácido oleico), y el otro con un alto contenido de ácidos grasos poliinsaturados (ácido linoleico).
En nutrición es similar al aceite de girasol. Muy usado como aceite de cocina, en ensaladas, y para producir margarinas. Se consume también como suplemento nutricional. En la Nomenclatura INCI es Carthamus tinctorius.
Se ha demostrado que, en su uso alimentario, el aceite alto en linoleico de cártamo aumenta la adiponectina, una proteína que ayuda a regular los niveles de glucosa en la sangre y el metabolismo de los ácidos grasos.
En un estudio de 16 semanas realizado por la Universidad Estatal de Ohio sobre mujeres post menopáusicas obesas y diabéticas (tipo II), se comparó los efectos del consumo de aceite linoleico de cártamo con los de un ácido linoleico de otra procedencia. El resultado demostró una reducción media del 6,3% de grasa abdominal y un aumento medio del 20,3% de la adiponectina en las consumidoras de dicho aceite de cártamo respecto a las otras.
El aceite de cártamo, además de poseer propiedades laxante y antifúngica, está indicado para hiperlipidemias, hipercolesterolemias, ateroesclerosis, prevención de tromboembolismos, estreñimiento y parasitosis intestinales.
El arctiósido que contiene es aperitivo y eupéptico.
En la India se utiliza, en forma de fricciones, como analgésico.
En uso tópico: dermatomicosis.
En la Medicina tradicional china, se usa para dolencias de hígado, corazón, para el dolor debido a estasis de la sangre, como el menstrual, abdominal, de costado o de pecho.

El cártamo es uno de los cultivos más viejos de la humanidad. Los análisis químicos de tejidos del Egipto Antiguo datados en la dinastía XII identificaron los tintes de cártamo, y también se hallaron guirnaldas confeccionadas con la planta en la tumba del faraón Tutankamon.
Es un cultivo menor en 2007, con 630.000  producidos comercialmente en más de sesenta países.

                                                                                OLI DE LLI O LLINOSA

L'oli de llavors de lli, també conegut com a oli de llinosa o oli de lli, és un oli de color clar o groguenc que s'obté de les llavors del lli (Linum usitatissimum) per pressió en fred, de vegades seguida d'una extracció amb solvents.
L'oli de llinosa és assecant quan per polimerització torna sòlid. La reacció és exotèrmica i els draps sucats en aquest oli poden tenir una combustió espontània. Com que té propietats similars a un polímer, aquest oli es fa servir, tot sol o barrejat amb altres olis, resines i solvents, com a impregnador i com a vernís en acabats de fusteria, com a aglutinant de pintures a l'oli, com a plastificador i enduridor de massilles i en la fabricació de linòleum. L'ús d'oli de llinosa ha anat davallant en haver de competir amb resines artificials alquídiques, que resisteixen l'engroguiment.
L'oli de llinosa és ric en àcids grassos de les sèries omega 3, omega 6, i omega 9. És comestible, però té un gust i una olor forts que fan que sigui poc emprat en la nutrició humana. Tanmateix, se'n ven com a suplement nutricional.
 L'oli de llavors de lli és una barreja de diversos triacilglicerols, que conté àcids grassos dels tipus següents:
L'oli obtingut en fred és de millor qualitat que no l'obtingut augmentant-ne la temperatura. La qualitat depèn, entre altres factors, del contingut de mucílags.
A causa de l'alt contingut d'èsters doblement i triplement insaturats, l'oli de lli és particularment susceptible a tenir reaccions de polimerització quan és exposat a l'oxigen de l'aire. Quan es polimeritza s'asseca i enrigideix. En determinades circumstàncies pot incendiar-se i és per això que els productes que contenen aquest oli han d'estar guardats de l'aire.
Moltes aplicacions de l'oli de llinosa n'aprofiten les propietats assecants. També se'n fa servir a la indústria cosmètica, en la fabricació del linòleum i en la dilució de pintures de teles. La qualitat d'aquest oli depèn tant de la qualitat de la primera matèria primera emprada com dels processos de premsatge utilitzats per a extreure'l de les llavors.
Els assecants emprats en activitats artístiques són sobretot els de llinosa, de cascall i de nous, cadascun amb característiques i usos diferents. L'oli negre, la descoberta del qual s'atribueix a Jan Van Eyck, s'obté fent coure l'oli de llinosa amb carbonat de plom a 10 per cent i amb grans d'all com a catalitzador fins a obtenir-ne un oli espès, el qual és filtrat quan es decanta el carbonat de plom, que apareix com a gris de plom. L'oli negre se'l pot descolorir i fer tornar ros deixatant-lo amb aigua oxigenada.
S'empra com a suplement alimentari pel seu contingut d'omega-3, el major de tots els olis vegetals,perquè es considera que ajuda a reduir la inflamació per arterioesclerosi,a prevenir malalties cardíaques i arítmies i a un desenvolupament normal dels infants.Hi ha hagut estudis que conclouen que consumir oli de llinosa no fa reduir pas el perill d'atac cardíac o de càncer, però la majoria suggereixen el contrari.

 Són dues explicacións força llargues, però m'ha semblat interessant posar-ho tot, perque a vegades els aliments menys penssats porten d'aquests tipus d'olis


dijous, 16 de febrer de 2017

HUMMUS


HUMMUS, UNA MOLT BONA RECEPTE PELS AMANTS DELS CIGRONS.

AVUI US PORTO UNES RECEPTES D'HUMMUS PERQUE LES POGUEU GAUDIR QUAN US VINGUI DE GUST


HUMMUS CLÀSSIC:

Una llauna de cigrons + Una tassa de tahini (crema de sèsam)+2 cullarades de suc de llimona+ un gra d'all.


 HUMMUS ESTIL DE GRÈCIA

Una llauna de cigrons +  una tassa de formatge feta + una tassa d'espinacs +2 cullerades de suc de llimona + una mica de canyella en pols.


HUMMUS SALVATGE

Una llauna de cigrons + 1/3 de tassa d'olives negres + 1 pebrot vermell escalivat + 2 cullerades de suc de llimona + 1/4de tassa de julivert.


HUMMUS CIUTAT DE CÀDIS

Una llauna de cigrons + 3 cullerades d'oli d'oliva + 2 cullerades de llimona + 2 grans d'all.




Totes les receptes es fan de la mateixa manera: barregem tots els ingredients en una batedora o robot, fins que tinguem una crema fina, ho posem un un bol i ho decorem al nostre gust ( oli, olives, pebre vermell...)

                                                      BON PROFIT

dissabte, 4 de febrer de 2017


HUMITAT






Les caracterítiques de la humitat sòn com podem imaginar i com posiblement podem saber de naturalesa molla, pesada i lenta. La humitat és YIN.
Viure o treballar en un ambient humit i portar roba molla facilita que la humitat afecti al nostre cos, sent molt difícil fer-la marxar. La humitat afecta primerament la part més baixa del cos. La humitat és semblant al fred, però els seus afectes sont diferents... El fred produeix dolor intens i agut, la humitat sensacions de tenir el cap pesat i pesades les extremitats.
Les secrecions i excrecions sòn abundants i molt sovint fosques i enganxoses, l'orina bruta, diarreas i descargues vaginals fortes, erupcions de la pell amb molt de líquid. La humitat externa produeix un mal moviment de la nostra energia tenint una gran sensació de plenitut al abdòmen i pit.
Externament pot afectar molt a la melsa que regula i transforma les escències pures am sang i Qi (energia) en un procès de vaporització que requereix un entorn sec. Si la melsa queda afectada, els símptomes poden ser, pèrdua de la gana, indigestió, mareig, diarrea i edema abdominal. Per altre banda tota desarmonia de la melsa, pot provocar-nos  que la humitat tingui un procès molt llarg per abandonar el cos impedint la transformació dels líquids..
La mucositat és una forma de humitat interna provocant una gran quantitat de patologies, la mucositat és espesa i molt pesada afectant melsa i runyons produïnt bultos, quistes i tumors.
Quan aquesta mucositat afecta als pulmons tenim tos amb molta expectoració. La mucositat també pot estar en el cor, en aquestes circumstàncies tindrem pensaments de gran confusió i estats d'estupor i conductes de bogeria. En els meridians pot arribar a produir paral-lassis i l'aparició de quists tous i mòvils.. A la gola també és pot tenir sensció de tenir un bulto.
Quan la humitat està tan dispersada, quan no està en equilibri amb el vent, el fred, la saquetet, la calor i la calor d'estiu, tenim un greu problema... Les nostres emocions estàn molt i molt afectades i descontrolades, no hem digerit moltes de les situacions de la nostra vida afectant elles als processos mentals. En aquests moments hem de pendre consciència del que cal fer, perquè no n'hi ha prou amb l'alimentació física. Hem de cambiar els habits interns en la nostra consciència.  Hem d'aprendre a digerir amb calma  per saber com actuar en cada moment. Hem de ser responsables de les nostres actituts. Per treuren's aquesta humitat del cos, hem de treballar la comprensió del que ens passa i elevar les emocions negatives amb positives i la base és l'amor, intentant observar i ser creatius en tot moment a fí de poder-nos alliberar i viure més felicment. 
 

dimarts, 24 de gener de 2017

MÉS OLIS I

Pensava que amb aquesta entrada s'acabarien els olis, però no, en tenim encara per una altra. És una mica avorrit, però per mi és interessant, doncs desconeixia l'existencia de tants olis.

OLI DE LLAVORS DE RAIM

oli de llavors de raïm és un oli vegetal que s’extreu de les llavors del raïm que és un abundant subproducte de la vinificació. Els seus àcids grassos principals són: linoleic, oleic, palmític, esteàric, linolènic i palmitoleic. L'energia que proporciona és similar a la dels altres olis: uns 3.700 kilojoules per 100 grams

 És adequat per fregir, ja que la temperatura on comença a fumejar és alta 216 °C. Es conserva bé després d’haver-se refinat convenientment. Com que té un gust net i suau es fa servir també en amanides i en la preparació de certes margarines. En cosmètica aquest tipus d’oli és un ingredient preferit pel control de la humitat de la pell i també es fa servir en aromateràpia.

Contenen diversos antioxidants. Però amb el procés d’extracció en fred no n’hi ha gaire quantitati n’hi ha més en el vi negre.Un estudi de l’any 1993 informa que l’oli de llavors de raïm incrementa el colesterol “bo” ((HDL-C) i redueix el “dolent” (LDL).

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

OLI DE GERMEN DE BLAT

L’oli de germen de blat (en anglès:Wheat germ oil) s’extreu del germen de la llavor o cariòpside del blat la qual representa, en pes, només el 2½% de la llavor. el germen del blat és particularment alt en octacosanol, un alcohol que es troba en nombroses ceres de vegetals.L’oOctacosanol ha estat estudiat per millorar l’exercici físici el seu efecte en baixar el colesterol. L’oli de germen de blat també és alt en vitamina E fins al punt que n’és l’aliment natural amb més contingut.Per a la cunina aquest oli resulta molt car i fàcilment s’enrancia.L’oli de germen de blat conté els següents àcids grassos: Linoleic (omega 6) Palmitic, oleic, a-Linilènic(omega 3).

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

OLI DE NOUS

L’oli de nous (en anglès:Walnut oil') és un oli extret de les nous del noguer comú (espècie Juglans_regia).
És un oli comestible però força car, té un lleu color i una olor i gust delicat. Generalment no es fa servir per fregir perquè perd part de les seves propietats distintives i més aviat es fa servir en plats freds i salse per amanides. Té propietats antioxidants. La majoria d’aquest oli es produeix a França,però també se’n fa a Austràlia, Nova Zelanda i Califòrnia.
L’oli de nous de noguer és una bona font dels àcids grassos essencials Omega-3.

 $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

 OLI D'AMETLLES

L'oli d’ametlla o oli d'ametla s’extreu de les ametlles, tant si són dolces com amargants, dels fruits de l’ametller (Prunus amygdalus).
El contingut d’oli de les ametlles seques és d’entre el 50-65% arribant en alguns casos d’ametlles amargants a només el 20%.És un oli que es fa servir en preparació d’alguns aliments (només en el cas d’oli d’ametlla dolça), en farmàcia, (és emol·lient) i com a cosmètic especialment per a massatges. Té un color clar tirant a groc, una dolçor molt lleugera i gust de fruits secs.
Es fa servir des de temps molt antics, per exemple és citat diverses vegades en la Bíblia.
L'oli d’ametlles dolces es fa servir molt en aromateràpia, i en la cura dels cabells. Aquest oli s'absorbeix fàcilment per la pell. Combat la picor i la inflamació i alleuja quasi instantàniament el dolor muscular.
Obtenció
L’oli d’ametlles dolces també es pot obtenir d’ametlles amargants per refinació. Les ametlles són assecades i premsades a baixa temperatura (30 °C) com a subproducte de l’extracció s’obté un turtó amb un 39-47% de proteïna i encara un 10-18% d’oli que es fa servir per a pinso animal (només en cas de l’obtingut d’ametlles dolces) o per altres productes cosmètics.
Composició
 Els olis d’ametlla dolça no contenen amigdalina, el d’ametlles amargant sí. Té alts nivells d’àcids grassos mono i poliinsaturats i vitamines com A, B1, B2, B6, D i E. La composició dels principals àcids grassos és: àcid oleic 66,4%,àcid linoleic 23,5% àcid palmític 7,5%, àcid esteàric 1,8%, (García Olmedo)

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

OLI DE CAMELIA       
                                         
  El aceite de Camelia se obtiene mediante prensado en frío de semillas de Camellia.
(C. oleifera, C. sasanqua y C. japonica principalmente). Aunque también se le conoce como aceite de semillas de té, las semillas de C. sinensis no se utilizan para su elaboración

Uso cosméticoEl aceite de camelia tiene una tradición milenaria en Asia. Conocido como el secreto de belleza de las Geishas. Se utiliza para el tratamiento de piel, pelo y uñas. Se caracteriza por su rápida absorción y su agradable olor. Es hidratante y cicatrizante.

Su uso en China se remonta a la Dinastía Sui en torno al año 600 a.C. El aceite de camelia es el principal aceite de cocina en algunas de las provincias del sur de China, como Hunan, Jiangxi, y Zhejiang, aproximadamente una séptima parte de la población del país. El aceite de camelia se parece al aceite de oliva y al aceite de semilla de uva por sus excelentes cualidades de almacenamiento y el bajo contenido de grasas saturadas. El ácido oleico monoinsaturado puede proporcionar hasta un 88 por ciento de los ácidos grasos. Es alto en vitamina E y otros antioxidantes y no contiene grasas trans.
Se utiliza en aderezos para ensaladas, salsas, adobos, para saltear, freír y en la producción de margarina.

Se utiliza como protección contra la oxidación para una variedad de herramientas de mano para trabajar la madera.También se utiliza para la fabricación lubricantes

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

                                                       OLI DE BLAT DE MORO

Oli de blat de moro, oli de dacsa, oli de panís, o oli de moresc és un oli extret del germen del blat de moro. Es fa servir per cuinar, amb un punt de fumejat alt convenient per a fregir. És un punt de partida per certes margarines. El 2,8% dels grans de blat de moro és oli.
Es fa servir molt com a biocombustible, sabó, ungüents, pintures i antioxidants, tintes, tèxtils, nitroglicerina i insecticides. De vegades es fa servir com a càrrega en preparacions farmacèutiques.
Aquest oli es va produir per primera vegada el 1898.

Gairebé tot l'oli de blat de moro es fa per pressió i després utilitzant un dissolvent com l'hexà o isohexà.Després es refina desgomant-lo i desfosfatant-lo cosa que també el decolora, finalment es winteritza (acció del fred) cosa que fa treure-li les ceres. També se'l desodoritza per destil·lació.
L'oli refinat de blat de moro té un 99% de triacilglicerols, amb un 5% d'àcids grassos poliinsaturats, 30% d'àcids grassos monoinsaturats, i 15% d'àcids grassos saturats.[2]

Efectes negatius per la salut

Alguns estudis mèdics suggereixen que nivells excessius d'àcids grassos omega-6 en relació amb els omega-3 poden incrementar la possibilitat de malalties com la depressió.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Encara en falten uns quans, algún d'nteressant pels efectes negatius i molt utilitzat
                      

dimarts, 10 de gener de 2017

REMOLATXA


 La remolatxa, per mi, fins fa poc un vegetal desconegut, i ara descobreixo que es bona per moltes coses:
-Millora la circulació i la presió arterial.
-Dóna energia
-És bona pel cervell
-Neteja el fetge
-Ajuda a combatre malalties
-Ajuda amb el restrenyiment
-Millora la vista
-Millora la salut del cor
I amb totes aquestes coses bones, com pot ser que no estigui inclosa a la nostra dieta?
Aqui us deixo una recepte fàcil.

Crema de remolatxa

Ingredients
2 manats de remolatxa
1 ceba i 2 porros
Crema de llet o formatge
Elaboració
Tallem la remolatxa, la ceba i els porros a daus.
Ho posem amb oli a la paella tot mirant que es vagi coent a foc lent.
Quan estigui daurat i la remolatxa tova ho triturem posant-hi una mica d’aigua, depenent de l’espessor que es vulgui.
Es pot afegir crema de llet i/o formatgets.

I aqui us deixo un link, a ón podeu trobar tots el beneficis de la remolatxa ben explicats

 http://curanatural.parati.one/2016/07/12/el-vegetal-que-devuelve-la-vision-desaparece-la-grasa-en-el-higado-y-prevenir-la-obstruccion-del-colon/la-obstruccion-del-colon/