dissabte, 25 de novembre del 2017

MASOOR DAL (sopa de llenties)


Ja ha arrivat el fred i a taula ens comença a venir de gust una sopa calententa.
He trobat la recepta de una sopa de llenties vermelles que la meva filla va probar a la India i que vull probar de fer a casa. Es zencilla i vegana.

MASOOR DAL (sopa de llenties vermelles)
ingredients:
100 g. de llenties vermelles
750 ml. d'aigua
1/2 cullereta de postre de cúrcuma
1/3 de cullereta de postre de comí molgut
2 tomàquets
1 grapat de coriandre fresc picat
1 cullarada sopera d'oli d'oliva
1/2 cullereta de postre de sal.

En primer lloc lloc rentarem les llenties i las posarem en remull  durant 2 hores.

En un cassó posarem a foc fort les llenties vermelles (escurregudes) els tres vasos d'aigua i la mitja cullereta de postre de cúrcuma. Ho cuinarem durant 15 minuts.i afegirem els tomàquets pelats i ben picats, ho remanerem i ho deixarem coure 5 m. mes.
En una paella posem l'oli i el comí mòlt, ho barrejem be durant 10 segons i ho afegim a la sopa.
Hi afegim el coriandre ben picat i ja tenim la nostra sopa de llentias a punt de menjar. Acompanyarem la sopa amb arrós basmati i si podem amb pa chapati o algún altre pa indi

Es important no passar-se amb les éspecies, millor poc que massa, doncs aquestes éspecies son molt intenses.
Si ens agrada picant, hi podem afegir un bitxo ben picadet o qualsevol altre xile picant.

BON PROFIT

3 comentaris:

  1. Jo coure-les no, que no m'agrada gaire cuinar, però si algú és tan amable de fer-ho per a mi, segur que me'n menjaria un bon plat!
    Petonets.

    ResponElimina