Primavera

Primavera

diumenge, 19 de juny de 2016

RISOTTO DE CARBASSA



RISOTTO DE CARBASSA

En aquesta entrada  he decidit explicar-vos una recepta que va caure a les meves mans de casualitat. És una recepta vegana senzilla que jo encara no he tastat, però pot estar molt bona. A casa cuino pasta (petxines) amb carbassa i ens agrada molt.

Ingredients necessaris:
- 375 ml d'aigua o brou de verdures
- 1/2 tassa d'arròs integral (100 grs)
- Oli d'oliva verge extra
- 2 grans d'all
- 470 grs de carbassa
- 65 ml d'aigua o brou
- 1/2 tassa de llevat nutricional (24grs) o llevat de cervesa
- Sal marina i pebre negre al gust
- Espinacs trossejats per decorar, si es vol

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Comencem per cuinar l'arròs amb les instruccions del fabricant, doncs depenent de la casa pot variar uns minuts la cocció. La recepta diu: 
  1.  Posar l'aigua en un cassó i quan bulli posar-hi l'arròs, abaixar el foc a mitja potència i deixar-lo bullir uns 25 minuts o fins que l'aigua s'evapori i l'arròs estigui al punt.
  2. Agafar una paella i posar-hi una mica d'oli d'oliva verge extra. Dorar els alls laminats i afegir-hi la ceba trossejada i la carbassa tallada a daus petits, fins que les verdures estiguin cuites.
  3. Agafar la batedora i posar-hi 3/4 parts de les verdures, amb 1/4 de tassa d'aigua, el llevat nutricional, la sal marina i el pebre. Batre-ho tot ben batut.
  4. En una paella o en el mateix cassó on hem fet bullir l'arròs; barrejar l'arròs, el caldo i la resta de verdures.
  5. Decorar-ho amb espinacs trossejats si ens ve de gust. I llestos, ja ens ho podem menjar!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Us he de confessar que jo sempre personalitzo les receptes treient coses que no ens agraden o afegint-ne d'altres que sí. Al final és més enriquidor que cadascú ho adapti al seu gust.


BON PROFIT

4 comentaris:

  1. Sembla una recepta fàcil i saludable, ho dic perquè cuinar no és el meu fort...En aquest cas jo trauria els alls!
    Potser la provaré.
    Bon vespre, M. Carme.

    ResponElimina
  2. Es una bona idea que de tant en tant ens doneu alguna recepta vegana, a casa som (ovo-làctics-vegetarians) i em sembla que aquesta combinació de vegetals ha de ser excel·lent.
    El provaré de fer així que tingui tots els ingredients.

    Gracies
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Molt bo aquest arròs...
    També el provarem!!!
    NOTA: La majoria d'arrosos integrals, però...tarden a fer-se entre 40 i 45 minuts.
    Cal llegir letiqutatge.

    Petonets.

    ResponElimina
  4. todo un arte la receta que presentas La prepararé

    ResponElimina