dimarts, 11 de juliol del 2017

CAFÈ




CAFÈ

Aquesta beguda negra, amarga i de forta olor, que ens té enganxats a totes hores del día, serà la protagonista d'aquesta entrada. És bo? És dolent? Farem el posible per esbrinar-ho.

El cafè pot ajudar a prevenir algunes malalties i contribuir a mantenir en forma la memoria i augmentar el rendiment físic i mental. Les seves propietats són moltes.

10 BENEFICIS DEL CAFÈ:
1- Prevenir malalties degeneratives.
2- Retardar l'envelliment.
3- Controlar la diabetis.
4- Combatre l'asma
5- Prevenir la cirrosi hepàtica.
6- Reduir les cefalees.
7- Prevenir la gota
8- Afavorir la ment.
9- Prevenir el càncer de còlon i recte
10- Controlar la depressió

En l'actualitat, no es parla del cafè com una beguda que aporta molt nerviosisme i no deixa dormir. Els metges creuen que un consum moderat no es perjudicial, sino que aporta beneficis. Això sempre que la persona estigui sana. Tot i així, hi ha persones que no poden prendre cafè, ni tan sols descafeïnat, doncs després no dormirien.

Un consum ideal de cafè és de 2 a 5 tasses per dia, ja que la dosis diaria recomanada de cafeïna és de 550 miligrams. Hem de tenir en compte que cada tipus de cafè té diferent quantitat de cafeína:

CAFÈ EXPRESS------------200 a 250 mg se'n pot prendre de 2 a 2 1/2 tasses diaries.
CAFÈ INSTANTANI------- 40 mg se'n podria prendre de 10 a 12 tasses
CAFÈ DE FILTRE---------- 30 a 40 mg 12 tasses com a màxim.
CAFÈ DESCAFEINAT-----  1mg podriem dir que no té restriccions


També hem de saber, que el millor cafè és el de gra i després molgut. L'instantani és molt pràctic, però al tenir un procés industrialitzat perd qualitat.


Tenim també el cafè verd
Según los estudios científicos realizados, el ácido clorogénico del café verde tiene beneficios en la salud para las enfermedades del corazón, diabetes, pérdida de peso y otros. Por eso, los granos de café sin tostar han resultado ser una auténtica fuente de beneficios para el organismo.
Sembla que és molt bo en els règims per aprimar-se.


EFECTES NEGATIUS
Bé, no he trobat efectes negatius, sempre que el consum sigui moderat i no es converteixi en una adicció que ens porti a no saber passar sense cafè. També han de vigilar les persones amb malalties cròniques doncs el cafè pot ser dolent per elles. Hem de tenir en compte, que avui en dia hi ha moltes begudes que porten cafeïna. Això vol dir que potser prenem poc cafè, però prenem molta cafeïna per una altre costat. 



6 comentaris:

  1. Segur que el cafè té tantes coses bones? doncs mira tot el què em perdo, ja que jo no en puc prendre perquè sóc un nervi amb potes( paraules del metge) i m'enfilaria per les parets...
    Bon vespre, M. Carme.

    ResponElimina
  2. Que tinguis un bon dia del teu Sant, M. Carme,
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada molt el cafè ben amargant, sense sucre i sobre tot l'olor tan bona que fa quant es molt. Però jo soc de les persones que no puc prendre'l ni tan sols descafeïnat.

      Moltes gracies.
      Una abraçada

      Elimina
    2. Y ademas de todas esas cualidades, Es Riquísimo.
      Abrazo

      Elimina
  3. Gràcies a totes per la vostra visita.
    A mi m'encanta el cafè, però he de vigilar no prendren massa.
    Una abraçada

    ResponElimina