dimarts, 12 de juny del 2018

ELS PEBRES



El pebre, un condiment que tots fem servir per donar gust als nostres plats.
Avui us parlaré dels diferents tipus de pebres. En tenim uns quants: negra, blanc, verd, rosa, maniguette, caiena o vermell, cubeba o java, jamaica, i sichuan.

PEBRE NEGRA
El pebre negra  s'obte al recollir les baies abans de que madurin del tot. Després es deixen assecar, aixó fa  que el gra agafi el color negra, i la textura arrugada.
El pebre negra molgut es utilitzat en tot tipus de plats mentre que en gra es fa servir per salses i marinats


PEBRE BLANC
Aquest pebre s'obte deixant madurar les baies a la planta. Despres de recollirles les baies es posen amb aigua perque es pelin, quedan així el color blanc dels grans. Es ideal per barrexar-lo amb altres ingredients en a elaboració de salses.

PEBRE VERD I VERMELL
Aquest dos tipus son recollits molt aviat quan encara son llavors molt inmadures. Després es posen a macerar en salmorra fins que agafan els diferents colors.

Les diferents varietats tenen també diferent grau de picant. La negra seria la mes intensa i la verda la menys, mentra la blanca es quedaria a un grau mitjà.
Aquest gust picant es deu a un alcaloide anomenat piperina, que augmenta la secreció de sucs gàstrics afavorint la digestió.

 ALTRES TIPUS DE PEBRE
En el mercat i ha d'altres productes que es venen amb el nom de pebre , però que en realitat no ho son. Son de diferents tipus de plantes, encara que el seu sabor recordi al del pebre.

MANIGUETTE
Son baies una mica mes petites que les del pebre. Mes suau que el pebre negra, i recorda una mica al coco.

DE CAYENA O VERMELL
S'obte de diverses varietats de pebrots picants. Es deixen assecar i es molent, sont picants i amb force aroma. Aportan color i gust a qualsevol plat de carn, peix o verdura.
DE JAMAICA
Es conegut tambe com el pebre àngles. Es recullen verdes i es deixent assecar. Els seus grans son més grans que els del pebre. I te un sabor i un aroma molt delicats. Es fa servir en reposteria.

DE SICHUÀN
Aquestes baies s'obtenen d'un arbust cultivat a la Xina. Es molt picant i te matissos de la fusta.Es fa servir en salses i en curris quan es vol un toc molt picant.
ROSA
Es el que més s'assembla al auntèntic pebre. Procedeix del pimenter brasileny o turbinto. No es molt picant i te un gust delicat. Es fa servir sencer o en trossos. i el seu consúm ha de ser moderat, doncs pot ser tóxic

CUBEBA O JAVA
Aquest pebre es originari d'Indonesia. Es lleugerement picant, amb notes aromàtiques de clau. una mica amarg. Es pot utilitzar sol i berrejat amb altres pebres per plats dolços i salats, chutneys i compotes
Es un pebre car, considerad "gourmet".
Ni ha més com aquesta: Pebre de Tasmania, Pebre de malagueta, Pebre llarg de Java, Pebre de Tellichery etc.

Potser no ho sabeu, pero menjar picant es saludable i aporta beneficis a la salut
 - Combat la congestió
- Ajuda a destapar els porus
- Es un aliat per a la dieta
- Millora la digestió
- combat el càncer (Encara falten molts estudis)
- Augmenta el flux de la sang
- Et dóna més energia
- Es ric en antioxidants

PER MÉS INFORMACIÓ aqui us deixo els enllaços que he fet servir.

 https://cocina-casera.com/tipos-de-pimienta-y-usos/

 https://www.vix.com/es/imj/gourmet/7958/8-beneficios-de-la-comida-picante-que-no-conocias

3 comentaris:

  1. Jo que tinc molts problemes amb el menjar, he pogut comprovar que si és una mica picant no em fa pas mal...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Boa tarde, sou apreciador do sabor a pimenta, a refeição com pimenta é mais chamativa, gostei de saber sobre as varias pimentas.
    Bom fim de semana,
    AG

    ResponElimina
  3. Sin duda tu explicación es buenísima.
    Un abrazo. Muchas gracias.

    ResponElimina