divendres, 10 de gener del 2020



TOFU SALTEJAT



El tofu és un aliment provinent de la soja, a la vista sembla formatxe, però no hi te res a veure. A la Xina i al Japò el consideren un gran aliment i fa anys que a Occident és normal i bestant quotidià. és molt nutrtiu i facilment digestiu, el poden menjar nens petits i malalts i com és tan ric en proteínes i a la vegada té poques calories, va be per aprimar. El pot menjar qualsevol membre de la família.
RECEPTES: 
Amb un wok o paella realitzarem un bon sopar nutritiu amb molt pocs minuts.
Es tracte da la típica fritura xina que consisteix en posar oli en una paella o wok i desprès iguals quantitats de soja germinada o porros tendres germinats i trocets de tofu, a tot s'hi afageix una dent d'all xafat o altre ingredient i una mica de salsa de soja. 
 
Un altre plat combinat el podem preparar amb 200 grams de verdura i 50 grams de tofu per persona que tallarem a quadrets...
La verdura la tallarem o picarem finament.
S'han d'escollir verdures que tinguin el mateix temps de cocció i que combinin be en les formes, colors i sabors. El tofu el podem adobar o fregir una mica, no massa, sencillament que agafi color.
Quan la verdura estigui quasi feta hi afegirem els trocets de tofu ja fets i remanarem fins que quedi al punt. 
Adobar el tofu: Es pot fer simplement amb salsa de soja o amb altres condiments, suc de llimona, all, oli, gengibre o xerez, en aquest cas es converteix en soport de tots els sabors. No necessita massa cocció, nomès s'ha d'escalfar. Pot acompanyar plats com, verdura, marisc, peix, ous, carn...
Conservació del tofu: Dos o tres dies a la navera dins de'un bol, pot o caçoleta amb aigua, cambiant aquesta cada dia. Si es guarda massa temps te un tacte viscòs, desprenent un aroma a citríc encara que no desagradable.
Compra: El trobareu en botigues dietètiques i tambè en supermercats.
BON PROFIT!

3 comentaris:

  1. Gràcies per la vostre saviesa culinària...Jo de tofu no n'he menjat mai, potser algun dia ho provaré! De la primera recepta passo, perquè ni els porros ni la soja no són amics meus, he, he...
    Bon vespre, Olga i Carles.

    ResponElimina
  2. Se ve muy interesante

    Te deseo un maravilloso 2020

    Isaac

    ResponElimina
  3. Qué rico eso me hace falta.Feliz año nuevo, gracias por pasar.
    Abrazo

    ResponElimina