dijous, 25 de novembre del 2021

CONSUM CONSCIENT

 


Consum conscient: Els 10 manaments per entendre aquest concepte.


Coneixes el conepte consum conscient? Si no es així, t'ho expliquem una mica perque prenguis conciencia de l'importancia de reflexionar sobre el que estas consumint, i qui sap, canviar alguns hàbits.

Amb la pandemia, els hàbits de consum van patir una transformació. Molta gent es va adonar que consumia coses superflues i podia viura amb molt menys. L'atur i les incerteses tambe van fer que la gent comences a pensar en estalviar o a gastar amb moderació.
Així, el concepte de consum conscient ha anat guanyant cada cop mes repercusió i partidaris.
Per entendre aquesta transformació en el consum brasiler, provocat per l'impacte de la Covid-19, la consultora d'innovació Mandalah Brasil i la plataforma digital Stilingue van fer un estudi amb tendencies sobre el consum conscient que acaba de ser publicat.
L'investigació va utilitzar un mètode integrat en el que es van fer consultes amb especialistes, anàlisi de dades de mercat, enfocaments quantitatius i qualitatius i seguiment de mitjans digitals.
Si be moltes persones no abraçan el consum conscient, la majoria èticament dóna suport a les empreses que practican valors com l'igualtat de gènere, la justicia social, el respecte per l'entorn, no utilitzar proves amb animals, entre altres.

CAMBI D'HÀBITS

Es innegable que la pandemia de coronavirus ha canviat la vida de tots en tots els aspectes, i un d'ells es la manera en que consumim. La gent es va veura obligada a adaptar la seva manera de consumir degut a la distancia social i, al Brasil, tambe per l'augment de productes, especialment aliments.
El treball a distancia tambe va impulsar aquesta transformació, ja que les persones s'han quedat mès temps a casa, demanan una altre manera d'estar al món.
Tot i que molts han revisat els seus hàbits i reduït o eliminat la compra d'alguns articles, un punt destcat en l'estudi es que moltes persones han augmentat el nivell de consum habitual degut a la facilitat i l'atractiu de la compra online.

Van mantenir la seva "conciencia"?
Però, despres de tot, que es el consum conscient?
El consum conscient no es nomès comprar considerant la propia disponabilitat financera.
Segons l'estudi, el consum conscient es una pràctica d'observar els desitjos de compra tenin en compte les necesitats reals del comprador i del mòn.

10 manaments del consum conscient
Per facilitar la coprensió d'aquest concepte que, esperem, ha arrivat per quedar-se i acollir cada cop més seguidors, hem enumerat 10 pràctiques relacionades amb el consum conscient, Per que les posis a la llista de la compra.

FES-HO TU MATEIX
Evaluar la necesitat real de la seva compra i la situació financera. La tendencia" faci-ho vostè mateix" ha fet créixer els tutorials sobre manualitats, jardinería, cultiu de plantes, etc.40% en xarxes socials entre febrer i juliol de 2020.
Amb una vida mès domèstica, la gent va començar a adonar-se dels excesos comesos: Mes del 50% dels brasilers ha evitat compres innecesaries. Aquesta es tambe una manera de que les persones administrin millor els seus diners, evitant deutes.

COMERÇ JUST
Comerç just significa no a l'explotació dels treballadors, no a l'esclavitud, preu just, productor responsable, consumidor conscient.
Aquest es un dels pilars de l'economia ecológica sostenible, que te com objectiu establir estandars socials i ambientals per cadires productives amb la finalitat de promoure la trobada entre productors responsables i consumidors conscients

KILÓMETRE ZERO
La pandemia de Covid-19 va obligar a tots a adaptar-se a diversos tipus de restriccions, una d'elles la locomoció.
Com a resultat les compres online i els cursos online, per exemple, han guanyat seguidors, tendencia que s'ha de consolidar fins i , tot amb el final de la pandemia, ja que implica menys despesa en transports i temps.
La questió es que l'augment de compres online ens porta  a que mès serveis de transport corren pels carrers i carreteres, cosa que no es bona per la reducció de la petjada del carboni.
Es millor prioritzar el comerç local. El concepte es diu Kilòmetre zero perque tambe inclou, a mès de la locomoció, la valorització dels productes locals.

COMPRA DIRECTAMENT AL PRODUCTOR
Hi ha empreses amb certificat de "comerç just", però al poder comprar directament al productor tens l'oportunitat de conéixer la cadena de producció i comprobar per tu mateix la vida del producte que has comprat.
Com mès curte sigui la cadena de producció, mès just serà el comerç.

VALORA ALS MES PETITS
Valora a l'artesà, al petit productor, al botiguer del barri, al reparedor, al sabater, a la modista.
Així contribueixes a l'enfortiment del comerç local i a l'ocupabilitat, a la reducció de la petjada de carboni i a la creació de llaços socials.

COMPRA PRODUCTES DE QUALITAT
La vida moderna es una vida exagerada. Tot esta disponible en excés.
El capitalisme ha creat una seria de productes innecessaris per les nostres vides i que contaminen el nostra entorn.

MENYS ES MÉS
Es millor invertir en un producte una mica més car i de millor qualitat i, per tant durarà més, que omplir la teva casa i la teva vida d'escombraries.
La teva butxaca i el teu entorn t'ho agrairàn.

ATENCIÓ A INGREDIENTS I MATERIALS
Al realitzar una compra, lleigeix les etiquetes i manuals. Evita els productes fets de plàstic i que poguin contribuir a la deforastació. En el cas de la roba tria fibres naturals en lloc de sintétiques (Contaminen cada cop que es renten) i el cotò orgànic si es posible.
Aprofita per conèixer marques de cosmètica que venguin productes sòlids, es a dir, que es venen  en estat natural, sensa empaquetat.

COMPRE DE SEGONA MÀ
Les botigas de segona mà s'han convertit en un negoci molt popular. Això es perque la gent s'ha adonat de que ja no necessita comprar-ho tot nou.Si necessita roba o electrodomèstics busque opcions que promouen el reciclatge i reutilització.

BOICOT DEL RENTAT VERT
Conegui l'empresa a la que compra. Això te que veurem amb els apartats 4 i 5, perque quan coneixes al teu proveïdor, no t'enganyes.
Moltes empreses i marques practiquen el rentat vert aprofitan l'economia verda per vendre sensa, de fet, preocupar-se del medi ambient. Cal investigar el concepte i l'empresa per no deixar-se enganyar.

LLIURE DE CRUELTAT
No  contribueixis amb empreses que exploten animals. Esbrina si les marques que compres realitzan probes en animals, totalment innecessaries, i qualsevol altre forma d'explotació.

UN MÓN MILLOR ES POSIBLE
 Els canvis son benvinguts, especialment quan es tracte de transformar a les persones i al món per a millor.

Si l'esperiencia traumàtica de la pandemia pot fer-nos mes empàtics amb els problemes de l'humanitat i entendre l'impacte dels nostres actes amb el medi ambient, donant lloc a una serie de noves actituds, potser podrem dir que hi ha mals que venen per be i que hem après quelcom de tot això.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada