diumenge, 2 de gener del 2022

ENFORTIR EL SISTEMA INMUNITARI

  


COM PODEM ENFORTIR EL NOSTRE SISTEMA INMUNITARI?

D'això ja n'hem parlat altres vegades, pero penso que no be malament recordar-ho un altre cop.

Quan arrien els canvis d'estació i baixen les temperetures, comença a preocupar-nos mes que mai el bon estat de les nostres defenses per poder fer frontals refredats i grips tan freqüents a la tardor i hivern. I ara a més amb el coronavirus. Per aió intenterem respondra a una preguntaque segur que molts us feu en aquesta època del any: com podem enfortir el nostre sistema inmunitari?...Si es que podem.

La funció que cumpleixen els glóbuls blancs

Com segur que hauràs escoltat alguna vegada, els glóbuls blancs exerceixen un paper fonamental en la defensa del nostre organisme enfront de les infeccions. Aquestes cèl·luleslocalitzan els gérmens i els atacan de diferents maneres: a vegades els fagociten, es a dir s'els mengen, i d'altres produeixen anticosos que acaben amb ells. Doncs llavors segur que per lógica penses que per enfortir el sistema inmunitari com més glóbuls blancs tinguem serà millor, no?.

Doncs no es exactament així, hem de tenir el nombre necessari, ni de mes ni per soposat de menys. De fet un adult sà produeix una mitjana de 100.000millons de glóbuls blancs, al día!. Quan agafem una infecció ja sigui per un virus o una bacteria, o fins i tot n'agafem varies relativament seguides això no significa necessariament que estiguem baixos de glóbuls blancs. De fet passa al revés ja que el nostra cos augmenta puntualment el seu nombre per parar en la messura possible l'acció d'aquests gèrmens.

Podem prendre quelcom per enfortir el nostra sistema inmunitari?

La vitamina D es fonemental en el correcta funcionament del nostre sistema inmune. Això no significa que hem de prendre suplements, només esta justificat quan tinguem algún dèficit molt important i ens ho recepti el nostre metge. En qualsévol cas, si et preocupen els teus nivells de vitamina D recorda que la font principal per obtenir-la es l'exposició solar: es suficient amb uns 10 o 15 minuts diaris i això si intenta evitar les hores centrals del día que es quant la llum solar es mes intensa i pot resultar perjudicialper la nostra pell.

Amb la vitamina C passa el mateix, si et vols assegurar de mantenir els nivells desitjables el millor que  pots fer es seguir una dieta  rica  en fruites i verdures, res de sucs ni suplements.Tampoc son de gran ajuda alguns remeis naturals com l'all,la gingebre o el té. Poden ser interessants per altres coses però no els prenguisque son la millor opció per ajudar a les nostres defenses.

El que si podem fer

Per tant, no hi ha superalments ni suplements miraculososque ens ajudin en aquest sentit, però si que hi ha coses que podem fer. La Universitat de Harvard ha conclós que millorar els nostres hàbits de vida poden ajudar a enfortirel sistema inmunitari i per aconseguir-ho ens proposar seguir aquests cinc consells:

Cuidar la nostra alimentació. Hem de prendre al voltant de 1/5 kilo de fruites i verdures, repartit en cinc racions, cada día.

Controlar el nostra pes. Quants mes quilos tinguem, més difícil li posem a les nostres defenses.

Cura amb els tòxics! L'alcohol i el tabacson perjudicialsper el nostra sistemaa inmunitari, cap quantitat es 100% segura. I per suposat com mès en prenguem, pitjor.

Descans. Hem de descansar, dormir un número suficient d'horesper recuperar-nosde la nostra activitat diaria i alliberar-nos del estrès.

Ejercici físic. Per últim i no menys important, recorda que practicar al voltant de 45-60minuts diaris d'esportes una gran manera d'enfortir el sistema inmunitari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada