dimecres, 17 d’agost del 2016

ORGANS GERMANS






El nostre sinstema orgànic com podrem veure a continuació també està distribuit en les polaritats YIN i YANG:

ORGANS YIN                 VISCRES YAN

Cor                                     Intestí  Prim
Pulmons                              Intestí Gros
Melsa                                 Estòmac
Fetxe                                  Vesicula Biliar
Runyons                              Bufeta                              
Pericardi                             Triple Escalfador

Els òrgans yin tenen una funció interna, sòn les nostres visceres.
Els òrgans yang tenen una funció més externa i sòn responsables de rebre les parts més aprofitables del aliment i excretar les restes...

L'INTESTI PRIM és la parella del COR: Molt sovint les malalties del intestí prim es manifesten en el cor en forma d'inflamacions. Això passa quan la hiperactivitat del cor produeix calor al intestí prim prodüint euritis, cistitis, enteritis i ùlceres del duodè. Una de les causes principals és l'ansietat per agitació i el estar massa sovint enfadat.
TRASTORNS DEL COR: Els traumes petits o grans poden fer patir un trencament amb la realitat. Si la sng i el cor sòn insuficients encara que no hi hagi traumes emocionals, aquesta sang no trobarà lloc per instalar-s'hi i l'Esperit no tindrà rumb...Les circumstàncies seran, falta de memòria, confusió i també insomni.
INTESTI GROS: Quan aquest òrgan no funciona adecuadament tindrem confusió. Si no som capaços d'eliminar el que ja no serveix, no queda lloc pel que es fresc i nou. El nostre cos tindrà falta de ventilació, no serà capaç d'extreure el que es nou i saludable. La parella pulmó, intestí gros afavoreix el procès de separació, destilaió, individualització i eliminació. La facilitat de deixar anar pensaments, sentiments i estar agafat a actituts insanes ho proporciona aquest sistema d'órgns. Si ens mantenim rígids en la represió, la nostra pell i la musculatura també seràn rígides i tindrem espasmes, asma, estrenyiment, rigidesa a tota la columna i el coll. Per últim aquesta inhibició limitará la nostra creativitat.
ESTOMAC: Necessita líquids per fer bé la seva feina, però amb un excès la melsa no podrà fer la seva feina de distribució. L'estòmac és yang, naturalesa calenta i seca, la melsa és yin, naturalesa freda i humida, per tan saquetat i humitat formen equilibri. Quan hi ha una desarmonia, tindrem
diarrea... L'estrenyiment i la diarrea ens avisen de que no fem les coses bé.
VESICULA BILIAR: Un mal funcionament del fetxe farà que l'energia d'aquest òrgan es bloqueigi i a conseqüència el cos experimentarà una sensació molt molesta de plenitut al pit, ventre i cap. Tensió nerviosa, emocions indigeribles i frustracións. La sang bloquejada es manifesta en forma de bultos i quistes d'una certa duresa, tumors, inflamacions que poden arribar a ser cròniques amb el temps. Aquests simptòmes poden apareixer a la part toràcica, abdominal i pèlvica.
El Qi bloquejat pot també arribar a fer mal a la melsa, afectal la distribució dels fluits. Quan això passa hi haurà un excès d'humitat amb una pèrdua de vitalitat. Hem d'intentar estar més relaxats i suaus en tot el que fem.
BUFETA: Tanmateix que el runyò fa de filtre els liquids nets dels bruts per fer-ne l'orina evaporant aquests fluids direcció amunt i eciclant els líquids nutrients, la bufeta reté i llibera el que es innecessàri. a través de la seva parella yang, el runyó controla l'esfinter superior, regulant així i regula  l'orina i el sèmen. Amb els esfinters inferiors del ano i coll del ùter, el nostre runyó regula la retenció i alliberació de les disposicions y sang mesntrual.
Entre altres coses importants el yang del runyó ens aporta la flama necessària per estimular tot el nostre organisme. Ens escalfa el cos, vitalitsa l'Esperit, activa la melsa i el fetxe, ajuda al pulmó a moure l'energia, regula el metabolisme de l'aigua i fa de supervisió de la bufeta amb l'eliminació de l'orina.
Si el yang del runyó és fort té una gran ressistència al fred, bona digestió i potència sexual. Si hi tenim una deficiència, tindrem més fred del normal i si ens tocan les persones sentiràn fredor. Maniferstarem també: diarrea, micció freqüent, incontinència, infertilitat, impotència, pèrdua d'audició, suroll a les orelles, mareig per cansament, mal de genolls, part baixa de les cames i esquena. L'insomni és també perjudicial, l'excès d'exercici i  l'excès d'activitat sexual.
El runyó és molt susceptible a tot tipus de fred físic...Un clima massa fred, aire acondicionat, aliments o begudes massa fredes...Alerta!!!
Tots el nostres òrgans necesiten del runyó per ser humitejats i regenerats i estimulats (yin, yang)
La sang queda amagatzmada al fetxe, però quan això no és possible tenim rampes musculars, ulls secs i rigidesa a les extremitats, les nostres glàndules també queden afectades...pits, tiroides, prostata, testicles i ovaris. El cansament és també una dura manifestació, en especial la fàtiga que pot empitjorar desprès del descans..
Reforçant el felxe mantindrem la nostra capacitat 'adaptació per front a les circumstàncies de la vida.
TRIPLE ESCALFADOR: No existeix a la medicina occidental. La seva funció és només energètica, regulant la part tèrmica de tot el cos.

PROPERAMENT parlarem del plexe solar i de la funció dels xacres.



8 comentaris:

  1. Place visitarte
    Lo hago con tiempo suficiente para leerte con tranquilidad
    Buenisimo lo que nos regalas hoy
    Gracias
    Cariños

    ResponElimina
  2. La veritat és que els intestins diuen que són el nostre segon cervell,(per cert , el cervell on el coloqueu?) per això somatitzen moltes de les nostres angoixes...
    Bon vespre i petonets als dos.

    ResponElimina
  3. Interessantíssima i molt completa l'explicació.
    Crec que d'una manera o altre tots tenim alguna dificultat en el funcionament d'algun dels nostres órguens.
    Per això em sembla tan interessant que n'hagueu parlat perquè ens pot servir de bona orientació per tots.

    Moltes gracies.
    Esperarem atents la propera entrada sobre el plexe solar i els chacras.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Gràcies Roser.
    El cervell sempre està relacionat amb tots els òrgans a través de la voluntat, forma part integral de tot el conjunt.

    Petonets.

    ResponElimina
  5. Gràcies Marta.
    A veure si a poc a poc anem sanant el nostre cos a través de la puresa interna.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Es bueno conocer sobre estos temas de espiritualidad y cuerpo.

    ResponElimina
  7. Molt interesant. Agraït per les vostres explicacions.
    Salutacions.

    ResponElimina