La millor manera de cuinar-lo es al vapor o bullint-los
El moniato és una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. Per això, el seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per cada 100 g) i té un sabor dolç molt marcat. No té greixos però sí gairebé un 2% de proteïna. D’aquesta proteïna convé destacar que és rica en un tipus d’aminoàcid essencial (la metionina), que no és habitual en els productes vegetals i, per tant, pot ser interessant per a les persones vegetarianes.
Conté: PROVITAMINA A - VITAMINA E - VITAMINA B9 ( àcid fòlic).
Ajuda a depurar el fetge
Té efecte preventiu sobre el càncer ( especialment el de pulmó i el de la pell ).
Proteigeix la salut de la vista i la pell.
És hidratant del sistem digestiu .
Estimula l'energia vital.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Menjar massa moniato cusa indigestió i inflamació abdominal
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
I ara una recepta dolça que conté moniato
Boletes de moniato
- 1 moniato cuit al vapor d’uns 100 grams (la cocció al vapor hidrata més i és més uniforme que al forn)
- La meitat d’ametlles mòltes en pols (uns 50 grams)
- 1 cullerada de postres de pell de taronja rallada (ecològica, per evitar els tractaments i les ceres que es posen a les taronges convencionals)
- Coco ratllat per decorar
Aquestes postres delicioses incorporen, a més dels beneficis del moniato i de no portar sucres afegits, les ametlles, que són molt riques en greixos saludables, calci i vitamina E. L’ametlla mòlta cal guardar-la en un pot ben tancat perquè no s’oxidi.
http://www.etselquemenges.cat/rebost/el-moniato
hola amiga ...ricas comidas y postres ...pensé que no podía escribir se me marchaba la hoja y comentario ...veremos este ...besitos
ResponEliminaGràcies Marina-Emer
Eliminapetons
Si que són bons els moniatos, ara que s'apropa Tots Sants, amb castanyes i panellets...Però s'ha d'anar en compte, perquè és molt astringent! A mi m'agrada molt fets com patates fregides.
ResponEliminaBon vespre, M. Carme.
Si fregit estan boníssims,ja sabem que els fregits no son gaire bons, però per un cop o dos l'any no pasarà rés.
Eliminapetons
Boníssims !
ResponEliminaA mi m'agraden de totes maneres i a un dels meus gats "el torna boig"...
Probaré la recepta que ens dones, segur que deu ser una delícia!
Gracies,
Un petó M. Carme.
Cuida que el gatet no t'els robi quan en facis.Jo també la vull probar, aquesta no l'he fet
EliminaUna abraçada Marta
Me encanta comer boniatos asados
ResponEliminaCariños
La millor manera de menjar-los es cuinar-los com és ens agradan.
EliminaUn petó
Antes casi nunca cocinaba con boniatos, pero poco a poco los he ido introduciendo en mi recetario, hay que aprovechar la temporada
ResponEliminaPetons!!
A vegades sensa un motiu aparent hi ha coses que no menjem, però al probar-les ens agraden. Es bo no quedar-se nomès amb les coses conegudes.
EliminaUn petó
Hola,Carme
ResponEliminaEs uno de mis tubérculos favoritos. Tus receta es deliciosa. Gracias por compartir.
Saludos
Muchas gràcias Yessy.
Eliminasaludos para ti tambien
Boa tarde, vivo numa zona que produz a melhor batatada doce do mundo, na minha região utiliza-se a batata em quase tudo e muito pouca de outra batata, é saborosa e mais saudável, pode fritar batata doce ás rodelas fininhas, depois de fritas ponha canela e um pouco de açúcar se preferir, experimente e talvez goste do bom sabor.
ResponEliminaFeliz fim de semana,
AG
Seguiré tu consejo y los probaré con canela y azucar.
EliminaGrácias
En Colombia no conocemos ese fruto, pero se ve muy interesante
ResponEliminaGracias por tu compartir
Luz y Cariño
Isaac
Si en Colombia no existe, no lo puedes probar, seguro que teneis cosas igual de interesantes.
EliminaGrácias por tus palabras.
Gràcies per haver passat pel meu blog http://historiescuina.blogspot.com.es/. No coneixia el vostre. Molt interessant. Tornaré.
ResponEliminaGràcies per visitar-nos, Anna.
EliminaA mi em agraden fregits, els ús com a guarnició per substituir les clàssiques patates, el toc dolç resulta deliciós.
ResponEliminaPetons.
P/D Perdoneu-me perquè no escric bé el català
Si fregits estan molt bons, tot i que la forma mes sana de consumir-los es bullits.
EliminaNo et preocupis pel català, jo tampoc ho faig prou bé, aixi anem aprenent.
Felices fiestas
ResponEliminaGracias por tus visitas en mi blog es mucho de agradecer.
Besos