dissabte, 8 d’octubre del 2016

MONIATOS


Ja han arrivat a les fruiteries els moniatos, son tubercles de temporada amb moltes propietats i moltes maneres de cuinar-los. Us he de dir que jo no fa gaire que disfruto del seu sabor, doncs escalivats no em diuen res i els tenia abandonats, fins que els he provat d'altres maneres: en crema, fregits, en pure...
La millor manera de cuinar-lo es al vapor o bullint-los

El moniato és una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. Per això, el seu contingut calòric és mitjà (100 kcal per cada 100 g) i té un sabor dolç molt marcat. No té greixos però sí gairebé un 2% de proteïna. D’aquesta proteïna convé destacar que és rica en un tipus d’aminoàcid essencial (la metionina), que no és habitual en els productes vegetals i, per tant, pot ser interessant per a les persones vegetarianes.

Conté: PROVITAMINA A - VITAMINA E - VITAMINA B9 ( àcid fòlic).

Ajuda a depurar el fetge
Té efecte preventiu sobre el càncer ( especialment el de pulmó i el de la pell ).
Proteigeix la salut de la vista i la pell.
És hidratant del sistem digestiu .
Estimula l'energia vital.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Menjar massa moniato cusa indigestió i inflamació abdominal

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

I ara una recepta dolça que conté moniato

Boletes de moniato
  • 1 moniato cuit al vapor d’uns 100 grams (la cocció al vapor hidrata més i és més uniforme que al forn)
  • La meitat d’ametlles mòltes en pols (uns 50 grams)
  • 1 cullerada de postres de pell de taronja rallada (ecològica, per evitar els tractaments i les ceres que es posen a les taronges convencionals)
  • Coco ratllat per decorar
Es cou el moniato amb pell al vapor partit per la meitat perquè es faci abans. Es pela amb l’ajuda d’una forquilla i es barreja amb l’ametlla i la pell de la taronja. Es fan boletes i s’arrebossen amb el coco ratllat.
Aquestes postres delicioses incorporen, a més dels beneficis del moniato i de no portar sucres afegits, les ametlles, que són molt riques en greixos saludables, calci i vitamina E. L’ametlla mòlta cal guardar-la en un pot ben tancat perquè no s’oxidi.
Espero que us agradi

http://www.etselquemenges.cat/rebost/el-moniato

21 comentaris:

  1. hola amiga ...ricas comidas y postres ...pensé que no podía escribir se me marchaba la hoja y comentario ...veremos este ...besitos

    ResponElimina
  2. Si que són bons els moniatos, ara que s'apropa Tots Sants, amb castanyes i panellets...Però s'ha d'anar en compte, perquè és molt astringent! A mi m'agrada molt fets com patates fregides.
    Bon vespre, M. Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si fregit estan boníssims,ja sabem que els fregits no son gaire bons, però per un cop o dos l'any no pasarà rés.
      petons

      Elimina
  3. Boníssims !
    A mi m'agraden de totes maneres i a un dels meus gats "el torna boig"...
    Probaré la recepta que ens dones, segur que deu ser una delícia!

    Gracies,
    Un petó M. Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuida que el gatet no t'els robi quan en facis.Jo també la vull probar, aquesta no l'he fet
      Una abraçada Marta

      Elimina
  4. Respostes
    1. La millor manera de menjar-los es cuinar-los com és ens agradan.
      Un petó

      Elimina
  5. Antes casi nunca cocinaba con boniatos, pero poco a poco los he ido introduciendo en mi recetario, hay que aprovechar la temporada

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades sensa un motiu aparent hi ha coses que no menjem, però al probar-les ens agraden. Es bo no quedar-se nomès amb les coses conegudes.

      Un petó

      Elimina
  6. Hola,Carme
    Es uno de mis tubérculos favoritos. Tus receta es deliciosa. Gracias por compartir.
    Saludos

    ResponElimina
  7. Boa tarde, vivo numa zona que produz a melhor batatada doce do mundo, na minha região utiliza-se a batata em quase tudo e muito pouca de outra batata, é saborosa e mais saudável, pode fritar batata doce ás rodelas fininhas, depois de fritas ponha canela e um pouco de açúcar se preferir, experimente e talvez goste do bom sabor.
    Feliz fim de semana,
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguiré tu consejo y los probaré con canela y azucar.
      Grácias

      Elimina
  8. En Colombia no conocemos ese fruto, pero se ve muy interesante
    Gracias por tu compartir

    Luz y Cariño

    Isaac

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si en Colombia no existe, no lo puedes probar, seguro que teneis cosas igual de interesantes.
      Grácias por tus palabras.

      Elimina
  9. Gràcies per haver passat pel meu blog http://historiescuina.blogspot.com.es/. No coneixia el vostre. Molt interessant. Tornaré.

    ResponElimina
  10. A mi em agraden fregits, els ús com a guarnició per substituir les clàssiques patates, el toc dolç resulta deliciós.
    Petons.
    P/D Perdoneu-me perquè no escric bé el català

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si fregits estan molt bons, tot i que la forma mes sana de consumir-los es bullits.
      No et preocupis pel català, jo tampoc ho faig prou bé, aixi anem aprenent.

      Elimina
  11. Felices fiestas
    Gracias por tus visitas en mi blog es mucho de agradecer.
    Besos

    ResponElimina