verano

verano

dimarts, 15 de novembre de 2016

CLIMATOLOGIA (LES CINC INFLUENCIES)En el nostre cos tenim representats cinc estatas climatològics o influències ambientals que ens afecten a nivell de desarmonia.
Aquestes 6 influències climatològiques sòn:
EL VENT.
EL FRED.
EL FOC/CALOR D'ESTIU
LA HUMITAT.
LA SAQUETAT.

Com ja sabem un cos sà, és l'equibri del Yin i el Yang .
Quan aquest equilibri no és produeix, qualsevol factor extern el pot afectar. Si el Qi protector del cos és fort, la influència es expulsada, però si no, la malaltia penetra molt més profundament.
EL VENT:
La naturalesa del VENT és moviment que va amunt i avall de forma imprevisible, provocant surolls i alterant la situació de les coses.
El VENT és relaciona amb la primavera, una època de cambis ràpids de forma repentina.
De tots els climes el VENT es considera la més virulenta.
El VENT entra al nostre cos de la mateixa manera, com quan es filtra a través de les escletxes de portes i finestres, perturbant i fent díficil la circulació exterior i a la vegada també interior.
Dins el cos el VENT es manifesta com els espasmes, vertígen, descordinació o simptòmes que migren d'una part del cos a l'altre, també ens pot provocar acúfens i altres problemes amb l'oïde.
El VENT extern pot manifestar-se com dolor, picor i sensibilitat a la pell i  els múscles.
Els desordres del VENT extern sòn els refredats i la grip caracteritzats per l'aturdiment, els dolors migratòris a les articulacions,i el cap.
Les desarmònies del VENT intern és relacionen amb emocions fulctuants, temblors, convulsions, apoplexies, agitació del Qi del fetge per la febre, deficiència de sang i també inestabilitat emocional.
Com que el VENT té la capacitat d'atrevessar el perímetre defensiu del cos, pot crear una porta per la que hi penetrin altres climes com la Humitat, la saquetat, el fred i la calor.
Una de les cures fundamentals per paliar el nostre VENT interior i exterior serà treballar la Virtut de la CALMA que com ja hem aprés està relacionat amb el nostre fetge que fa aumentar la sang i el Qi del cos de la mateixa manera que la primavera inicia l'ascens de la savia als àrbres. El fetxe és responsable de tots els moviments i procesos del nostre cos. 

El VENT igualment està relacionat amb la FUSTA, per tant aquests dos elements, tenen molta energia, es despleguen, s'adapten i es despleguen.
Alguns de nosaltres tenim aquests elements en el nostre caràcter i personalitat.
 


PRIMAVERA


 13 comentaris:

 1. Boa tarde, maravilhosa partilha informativa, muitas vezes não sabemos as causas do mau estar, agora fiquei a saber mais do já sabia.
  Continuação de boa semana,
  AG

  ResponElimina
 2. Respostes
  1. La força dels elements a vegades es impressionant i a la vegada fascinant.
   Es lògic suposar que tot excés o alteració important en la manifestació d'aquest element invisible causi uns efectes en la nostre salud per be o per mal. A mi particularment m'efecte l'oide.

   Es molt interessant tot el que ens expliques perquè a mes de orientar-nos a conservar una bona salut, ens fas donar compte que les forces de la Naturalesa son extraordinàries y a més savent que els nostres cossos están formats d'elements, així com tot el que existeix.

   Gracies Olga. Una abraçada
   Marta

   Elimina
 3. no pude traducirte
  no se que idiomas escribes
  que pena un abrazo grande

  ResponElimina
 4. Un bon escrit, sempre he pensant que els elements tenien influencia en el nostre cos. Però desconeixia totes aquestes coses del vent. Si en fa molt, i esctic al carrer, jo aagafo mal de cap.
  Una abraçada.

  ResponElimina
 5. Estupendo lo que nos has regalado!!!
  Cariños

  ResponElimina
 6. Si, Marta, cal tenir en compte els eslements, formen sempre part de la nostra vida sent un la màgia de tot miracle.
  A mi,m'afecta a nivell de picors per tot el cos i l'estat nerviós...

  Petons.

  ResponElimina
 7. Si, Marta, cal tenir en compte els eslements, formen sempre part de la nostra vida sent un la màgia de tot miracle.
  A mi,m'afecta a nivell de picors per tot el cos i l'estat nerviós...

  Petons.

  ResponElimina
 8. Gracias Recomenzar.
  Nuestro idioma es el catalán. Se hbla en Cataluña.
  Debes traducir en el español.

  Gracias por estar.
  Besos.

  ResponElimina
 9. Gràcies M. Carme.
  Els elements sempre sòn molt importants, tan a nivell psiquic i físic.

  Petons.

  ResponElimina