dimarts, 9 de gener del 2018

MOLT BON ANY 2018!!!

GENGIBRE





El gengibre és una planta aromàtica i una mica picant cultivada i utilitzada a la Xina des de fa més de 5.000 anys, la podem trobar seca o fresca. Les seves grans propietats ha fet que a Occident també fos molt coneguada i acceptada.
El gengibre escalfa l'interir i ens allibera del fred...  
PROPIETATS: Es un gran nutrient dels aliments...
Ens obre la gana... (una mica de gengibre fresc abans d'esmorçar)
Va be pel mareix al moviment i per quan viatgem...en aquests casos, el millor són les píndules, que trobarem a les farmàcies i en botigues de dietètica natural.
Va be pels vomits...
A nivell muscular i articular...
Fa baixar el sucre i el risc càrdiac...
Excelent a nivell de petits i grans refredats...( Molt bona i adequada la seva infusió quan encara no hi ha febre alta...
Dolor menstrual...
Càncer...
Asma...
Molt bo per les funcions del cervell...(alzheimer)
Per la depresió...
Per les migranyes i altres tipus de mal de cap...
Àngina de pit...
Es un gran antiinflamatòri...
DOSIS RECOMENADES: Gengibre fresc...de 3 a 10 grams per dia. Gengibre en pols... no més de 2 grams al dia. 
El gengibre té una toxícitat quasi nul.la, però les persones que prenen medicaments per la presió arterial, diabetis, anticoagulants... han d'anar amb precaució!
Tampoc és recomenable la seva utilitat en embarassades, nens de menys de 6 anys i si tenim llagues o gastrítis... En aquests casos consultar al metge.
CONSUM: 
Infusions, licuats, sucs, amanides, guisats, postres...
INFUSIÓ: Una rodantxa greuxuda de gengibre.
                  Un palet de canyella.
                  1/2 llimona.
                  Una tassa d'aigua.
Posarem la caçola al foc amb l'aigua...
                           Ratllarem el gengibre i una vegada fet el posarem juntament amb la llimona a la caçola per fer-ho coure uns 10 minuts.
                           Ara amb un ganivet tallarem la llimona per la meitat i n'exprimirem una, apagarem el foc i evocarem el suc a la caçola amb el gengibre i la canyella. Deixarem reposar també uns 10 minuts. Passat aquest temps ja ens la podem beure, aixó sí, no molt calenta.
 Podem veure unes tres taçes al dia: PROPIETATS: Desintoxica i neteja el fetxe i la vesícula biliar...
Va be pels gasos. Molt útil per grips i refredats, fa baixar el colesterol...és depurativa.
A NIVELL DE CULINARI: Es pot utilitzar ratllat o en pols, però al ser de gust una mica fort, s'ha d'anar en compte amb la quantitat!!!


                  

7 comentaris:

  1. Una molt bona entrada sobre el gengibre Olga i Carles.A mi m'agrada el gust del gengibre, un trocet al caldo li dona molt bon gust o liquat amb fruites.Sempre amb petites quantitats com tu be dius.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. M'ha fet gràcia aquest pot, perquè jo un dia , animada per les propiatats , en vaig comprar per posar-ne a les amanides, però vaig fer una mossegadeta petita i ja no vaig continuar, a mi em picava d'allò més i no entenc com la gent s'ho menja tan alegrement...
    Bonatarda, Olga i Carles.

    ResponElimina
  3. Lo uso diariamente en mi jugo de frutas!!!!
    Cariños

    ResponElimina
  4. Gracias por compartir!
    Siempre utilizo jengibre, invierno y verano sus propiedades son muy beneficiosas y es delicioso.

    Abrazos amigos y buen comienzo del 2018.

    ResponElimina
  5. No lo consumo por razones de salud, pero se de sus beneficios. Feliz Año Nuevo.
    Abrazo

    ResponElimina
  6. Hasta ahora estoy empezando a descubrirlo y todavía no me llega al alma, pero tu escrito me motiva

    Paz&Belleza

    Isaac

    ResponElimina