dissabte, 3 de febrer del 2018

APRENEM A RESPIRAR



La respiració és un procés de vital importància, sense ella no hi  hauria vida, però sabeu? nosaltres els humans no en sabem de respira i hem de fer l'esfors d'aprendre'n per tenir una millor vida mental, emocional i física.
La nostra respiració ha de ser sempre suau, lenta, harmònica, conscient i vivencial, ella ha de circular lliurament per tot el nostre cos per aportar-nos la salut que necessitem.
CONSCIENCIA: Hem de posar tota l'atenció possible a la nostra respiració, hem d'aprendre a sentir-la i també a visualitzar-la per veure quin camí fa, com realment es manifesta...
EXERCICI: A primera hora del matí i abans d'esmorzar i vestir-nos, ens assaurem allà on estiguem més còmodes, posarem el cap recte i també l'esquena, sense forçar-la, les espatlles enrere, els braços relaxats amb les mans a sobre els genolls o les cames, aquestes les podem tenir creuades en forma ioguica o una a costat de l'altre si estem asseguts en una cadira, tindrem també com es lògic els ulls tancats molt suaument.
Per començar farem 25 respiracions profundes que anirem allargant fins a 100 diaries. Hem de procurar que els pensaments no ens distreguin, si ells venen a molestar-nos i ens fan divagar, els deixarem passar i tornarem a posar l'atenció a la respiració i així succesivament...
Inspirarem pel nas i treurem l'aire per la boca molt a poc a poc i ens fixarem en si les inspiracions i espiracions són més o menys del mateix temps, si no és així no passa res, amb el temps s'aniràn igualant. Al inspirar obrim els pulmons i els expandim tan com puguem...al espirar relaxarem el diafragma...
A mida que anem fent aquest exercíci la nostra respiració és farà cada vegada més fluida i amb el temps serà tan suau que gaire be ni la notarem, però sabrem que respirem.
El nostre exercíci ha de tenir una durada entre 20 i 30 minuts no més.... al princípi pot arribar a ser una mica menys.
Una vegada acabat aquest temps obrirem els ulls lentament, mai de cop i serem agraits amb l'univers per aquest maravellós regal.
Aquest respiració la podem fer també a un lloc tranquil de platja o de la muntanya...
PRANAYAMA: Es el nom indú que defineix els exercícis de respiració. Ni hi ha de molt tipus, però el nostre cos occidental no està de la mateix manera que el del oriental per treballar aquests tipos de procesos i s'ha d'anar en molt de compte perqué podríem prendre mal depenent del que fem. No siguem titelles de la curiositat...
El més adequat per nosaltres per començar, es fer exercícis de respiracions profundes i amb el temps si cal, ja en farem d'altres, però sempre que siguin adequades... Molts ioguics han necessitat de grans mestres especialitzats i perqué això passi han de passar molt anys de treball constant.
BENEFICIS RESPIRACIONALS:
Funciona molt be per l'ansietat.
Fa pujar el sistema immunològic.
Elimina tòxines.
Disminuex el dolor i el cansament.
Millora la nostra postura.
Estimula el sistema simpàtic.
Va be pel cor.
Equilibra la presió de la sang.
Equilibra els dos emisferis del cervell.
Afaboreix la digestió....

 


Estima la teva respiració
perqué ella
és el somriure del ànima
repartida
per tot el teu cos...

No podem esperar que la nostra salut només vingui de l'alimentació exterior, fa falta que hi posem de la nostre part, si no ho fem no la tenim garantida, així que no posem l'excusa de que no tenim temps  o qualsevol altre. Aquestes excuses no tenen cap sentit si ens considerem persones adultes i responsables.

3 comentaris:

  1. Tens raó Olga, en general respirem malament i no en som conscients.Un bon escrit per ajudar-nos.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Aquests exercicis de respiració els faig sovint perquè van molt be per relaxar-me...M'agrada molt aquesta frase "l respiració és el somriure de lànima", és molt poètica!
    El gingebre un dia el vig probar i uf picava molt!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Qué interesante!!.
    Muchas gracias.
    Un abrazo.

    ResponElimina