dilluns, 26 de novembre del 2018

LA MIGDIADA


Amb l'edat, la falta de son es converteix en un problema cada cop mès freqüent. Dormir bé a la nit es tant important com la dieta i l'exercici per portar una vida sana. La falta de son s'ha relacionat amb algunes malalties cròniques, com la diabetis, la depresió, l'hipertensió i l'obesitat, a mès d'augmentar el risc de patir càncer.També afecta a la productivitat i a l'envelliment de la pell. D' altre banda, les migdiades energètiques, curtes i reparadores milloren la memoria i estimulen la rapidesa mental.
Les migdiades poden reduir el " teu deute de son" 
Les persones son els únics mamífers que posposen a propósit la son i segons el National Institute for Health and Clinical Excellence (Britànic) un adult necessita dormir cada nit una mitjana de set u vuit hores de son de bona qualitat. Si perds temps de son quotidianament, el teu "deute de son"augmenterà. Dormint nomès 5 hores per nit, acumularàs un deuta d'aproximadement 14 hores al final de la setmana.
Hauriem d'aprendre dels nens i tornar a fer la migdiada ?.

Una migdiada energètica no té tots els beneficis de dormir mès per la nit, però pot proporcionar un estímul a curt terminiper l'humor i la rapidesa mental, a mès de millorar la productivitat. Un estudi de la Nasaamb pilots militars i astronautes canssats va observar que una migdiada de 40 minuts millorava el seu rendiment i el temps de reacció en un 34% i a mès la seva rapidesa mental un 100%. Per les que tenim els peus a la terra, una migdiada curte de 20 o 30 minuts pot donar-nos un impuls sensa interferir en el son nocturn.

Els beneficis per la salut

Una migdiada pot ajudar a relaxar-te i a gestionar millor l'estrès, a mès de millorar la memòria a curt i llarg termini, altres beneficis són: Ajuda a reduir la quantitat de Cortisol, que és l'hormona de l'estrès (l'excés de cortisol pot contribuir a augmentar la grassa abdominal) i augmentar la quantitat de seretonina, impulsora del bon humor, fnt que la resta del dia transcorri amb mès positivitat.

Les tres claus per una bona migdiada

- Dormir entre 20 o 30 minuts
- Fer la migdiada en un lloc còmode fosc i silenciós
- Dormir just després de dinar per gaudir a la tarde dels seus beneficis.



http://www.comidaquesana.com/2018/10/26/los-beneficios-de-las-siestas-energeticas/?fbclid=IwAR3txvXFwBdgallSK5wW5gTGwAeZ1l--CuLLZwefE7dIpYKurfYnrV8Oygg

6 comentaris:

  1. AJo si dormo a la tarda ni que siguin 20 minuts, no dormo a la nit. De tota manera va be per moltes persones.
    Jo després de dinar m'estiro i descanso, però sense dormir.

    ResponElimina
  2. A la nit dormo 5 o 6 hores i no faig migdiada, però m'adono que el cos ho necessita, ja que de vegades m'adormo al sofà veient la tele i puc arribar fins i tot a dormir dues hores, però després a la nit dormo igual!
    Petonets, M. Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo em 5 o 6 hores aniria dormint tot el dia, la migdiada em serveix per estar mes activa a la tarda.
      Petonets

      Elimina
  3. Es importante dormir bien.
    No suelo hacer siesta.
    Pero seguro que sería bueno.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  4. No es obligatorio hacer siesta, però si la pruebas te acostumbras ràpido
    un abrazo

    ResponElimina