divendres, 24 de maig del 2019

LES GLANDULES:  (HIPOFISSIS...PINEAL... TIROIDES...TIMO...PANCREAS...SUPRARRENALS......GÒNADES...

Els centres ja sabeu que es divideixen en 7 i es relacionen amb aquestes glàndules:

Avui parlarem del que signífica cada glàndula relacionad en cada un dels centres o xacres, aprenent quelcom molt interessant...

CENTRE CORONARI................GLANDULA PINEAL
CENTRE AJNA...........................GLANDULA PITUITARIA
CENTRE LARINGI.....................GLANDULA TIROIDES
CENTRE CARDIAC....................GLANDULA TIMO
CENTRE PLEXE SOLAR............GLANDULA PANCREAS
CENTRE SACRE..........................GLANDULA GÒNGODES
CENTRE BASIC...........................GLANDULS ADRENALS





Avui parlarem del que signífica cada glàndula, aprenent quelcom molt interessant de cada una d'elles...

GLANDULA PINEAL O EPIFÍSSIS .......... Aquesta glàndula té forma cònica, del tamany d'un gra d'arròs i té un color gris vermellós. Està en el centre del cerbell, en una petita cavitat, darera i per sobre la glàndula pituitària que es troba una mica més enrera de l'arrel del nas, la glàndula pineal està pegada al tercer ventricle del cervell.
Aquesta glàndula regula la sesceptibilitat a la llum i té un efecte definit en la naturalesa sexual, es relaciona també amb el desemvolupament del nostre cervell i si hi es insuficient produeix baixa intel.lectualitat. Aquesta glàndula està també relacionada amb el tercer ull, la intuició.
Una gran majoria de llibres i filòsofs antics, la relacionen amb l'ànima. Descartes relexionava: En la persona l'ànima i el cos es troben en un sol punt, la glàndula pineal, que viu en el cap...
És una glàndula també característica dels nens i que es va atrofiant amb l'edat, els nens tenen mota facilitat per creure en Déu, la naturalesa, el cósmos amb gran reconeixament. Crist sempre deia... El Regne del Cel està en vosaltres i a menys que no sigueu com nens, no entrareu en el Regne del Cels.. .Per llàstima les persones grans, massa vegades atrofiem aquesta glàndula en els nens...
La filosòfia oriental confirma aquesta possible conexió entre la glàndula píneal i l'ànima.
GLANDULA PITUITARIA...HIPOFÍSSIS O PRINCIPAL. 
Aquesta altre glàndula també viu en el cap en dos lòbuls, un d'anterior i un altre posterior, aquest últim es relaciona amb la secreció de la  pitutrina. Són realment dues glàndules en una, el seu tamany es el de un pesol i està situada a la base del cervell a molt curta distància i darrera de l'arrel del nas, pesa uns mg en l'home adult i uns 600 en la dona. Com passa en la majoria de glàndules té també una estreta relació amb el sexe, i la sòn, està relacionanda amb l'esforç i el consum d'energia vital per la vida, estimula les cel.lúles del cap, que influeix de forma directa i important sobre la nostra personalitat i que el seu insuficient desemvolupament causa una inferioritat moral i intelectual, com també falta de control. quan hi ha bon desemvolupament d'aquesta glàndula hi haurà pronunciada voluntat i resistència mental. Ella, sembla tenir una gran relació amb les nostres qualitats mentals i emotives.
La post pituitària regeix l'instint maternal, la tendresa, la simpatia, l'impresionalitat, els instints creadors...
L'antepituitària regeix  l'activitat mental per controlar el medi ambient en conceptes i idees abstractes.
GLANDULA TIROIDES:
La glàndula tiroides viu en el coll i la seva secreció es la tiroxina...
 Des del punt de vista oriental de la glàndula tiroides se sap més que de les glàndules píneal i pituitària. Està situada sobre la traquea, molt aprop de la laringe i es de gran tamany. Sempre esta implicada en casos referents als ovaris. Té un poder diferenciador dels teixits i un poder antitòxic que impedeix l'enverinament i una gran resistència a les tòxines.
La tiroides controla el metablokisme d'energia i és una gran catalitzadora d'aquesta en el nostre cos. Controla la velocitat de viure i es clau en tot es sistema endocrí, fert indispensable per la vida. Quan la tenim afectada, també està afectada la nostra manera de comunicar-nos.
Basant-nos en investigacions antigues es va arribar a la conclussió i segons paraules de metges ilustrats:
Sense tiroides no hi pot haver complexitat de pensament, ni cultura, educació, formació d'hàbits, formació de l'espècie, ni signes d'adolescència ni tampoc tendències sexuals.  Una altre qualitat de la tiroides es la seva gran cpacitat de discernir entre tots els graus de sensació i percepció.
Quanta més energia, més sesssibilitat perquè arriba de manera més ràpida...
Tan la tiroides com la pituitària tenen una forta i estreta relació am la memòria.
La memòria de la tiroides es relaciona més en la percepció i els preceptes, i la pituitària a la concepció...lectura, estudi, pensament i a tots els conceptes.
GLANDULA TIMO: Aquesta glândula viu a la part superior del pit i la seva secreció és desconeguda.
Regula la felicitat i l'emoció, està relaciaonada amb l'energia vital i el sistema immunitari. Es considera la glàndula de l'infància, està situada en el pit, a la part superior del cor i té una relació amb la nutrició i el creixament., sembla també que està relacionada amb la irresponssabilitat del nen i quan funciona de manera exesiva, es produeix l'home i la dona irrespossables.
PANCREAS: En el plexe solar (cervell de la naturalesa animal instintiva, la seva secreció es la insulina, es relaciona intimament amb la movilització d'energia fisica i mental. Té dues secrecions d'insulina, una amb el procés digestiu i l'altre amb el metabolisme del sucre per les cél.lu.les. La falta de sucre impedeix qualsevol treball muscular o nerviós.
SUPRARRENALS: Viuen darrera els runyons, la secreció encara es desconeguda, la de la médula suprarrenal es l'adrenalina.
Les suprarrrenals són dobles i estàn situades a cada costsat del asbdomen i darrera els reunyons. Tenen a veure amb el creixament general i desemvolupament de les cél.lu.les crebrals. La secreció de l'escorça de les suprarrenals, es una font de secreció interna productora de la maduresa.
Elles produexen la força vital, immediata i activa en moments de veritable perill. dolor, por...
LES GONADES: Són les glàndules sexuals de secreció externa, a la vegada que també interna, viuen en el baix ventre, la seva secreció es relaciona amb els testicles i els ovaris. La seva secreció es relaciona també amb la reproducció. Té molt a veure en els efectes de la perssonalitat, en especial a tot el que fa referència amb l'impuls sexual i els seus efectes, tan físics com psísics: Avui dia aquests efectes esàn reconeguts...
MANTINGUEM SEMPRE EL NOSTRE SISTEMA SA. ES LLEI DE VIDA. 

PROPERA ENTRADA: FARMACIOLA A CASA...

 

3 comentaris:

  1. Jo conec més la tiroides, perquè no és que vagi tan bé com hauria, suposo que també hi té alguna cosa a veure que sóc una persona molt nerviosa...
    Petonets, Olga i Carles.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Olga per aquesta entrada tan interessant, més o menys he sentit parlar de totes, peró només de una o dues en sabia les funcions.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Todo muy interesante, volveré para interiorizarme mas, gracias.
    Abrazo

    ResponElimina