diumenge, 12 de maig del 2019

NESPRES

UNA FRUITA DE CURTA DURADA (ABRIL, MAIG), UN CHIC DESCONEGUDA,  AMB UN GUST ASPRE, PERÓ AMB MOLTES PROPIETATS.

Nespres, 11 propietats i beneficis del seu consum

La nespre es una fruita de color taronja de polpa carnosa, dolça peró amb un lleuger toc àcid. Aquesta fruita es ideal en totes les etapes de la vida degut a les seves propietats nutricionals. Les nespres son el fruit d'un arbre anomenat nesprer i que pertany a la familia botànica de las rosàcias. igual que altres fruites com la pera, la pruna, les cireres o la poma.
Tot i que podem trobar melmelades  o conserves de nespres durant tot l'any, per aprofitar millor el sabor i les propietats de les nespres s'han de consumir  a la seva època i han de ser de producció ecològica, per evitar residus de pesticides.
Les nespres es solen menjar com a postre o entre àpats, però tambe queden molt bé si les posem amb salses, dolços, amanidas o rostits

Aqui veurem els beneficis i propietats d'aquesta fruita de primavera.
Les nespres tenen 50 kcalories per cada 100 grams.
De cada 100 grams de nespres:
. 85 g. son aigua
. 12 grams hidrats de carboni
. 1.5 grams son fibra
. 0.4 proteína vegetal
. 0.2 son greixos

La nespre porta vitaminas C, E, B1, B6, B2, A (CAROTENS) I B9.
També té en la seva composició minerals com el potasi, el fósfor, calci, magnesi, sodi, ferro, zinc, iode i seleni.

Les nespres tenen acció astringent, diurètica, antiinflamatoria, antidiàbetica, saciant, antidiarrèica, hepatoprotectora, antiàcida, digestiva i antioxidant.

Les nespres són diurètiques. Estimulen la funció dels ronyons i ens ajuden a prevenir i millorar la retenció de líquids eliminant el líquid extra que ammagatzemem al nostre organisme

Nespres per cuidar el fetge. Es una fruita especialment beneficiosa per cuidar el nostre fetge i afavorir el seu correcte funcionament. Fins i tot es recomanen  en casos de patologies d'aquest òrgan com per exemple el fetge gras.

Les nespres són saciants. Aixó és degut al seu contingut el fibra soluble, que proporciona sensació de sacietat al inflar-se i ens ajuda a sentir-nos plens durant més temps. Per les persones amb obesitat o sobrepès que vulguin perdre pes i facin una dieta per aprimar-se poden ser una gran ajuda.

Nespres pere cuidar el sistema digestiu. La nespres es una fruita amb efecta protector sobre el tracte gastrointestinal, resultant especialment beneficiós per persona amb gastritis, ardor d'estómac, acidesa, agrures, digestions lentes i pesades, o inclús úlcera. Es una fruita mol bona per les persones que tenen l'estomac delicat.

Nespres per cuidar la pell i el cabell desde dins. Pel seu aport de vitamines C i A les nespres son una fruita que contribuex a millorar l'especte de la nostra pell i cabell si l'incorporem a la nostra dieta.

Nespres per la diabetis. Aquesta fruita te un efecte molt positiu a l'hora de contribuir a prevenir o millorar els casos de diabetis. Aixó es degut a que la nespre te un efecte reductor dels nivells de glucosa en sang.

Nespres per cuidar la vista. Els carotens que ens aporta aquesta fruita de primavera son importans per contribuir a mantenir la nostra vista i retresar o prevenir malalties degeneretives d'aquests tipus.

Les nespres ajuden a retresar l'envelliment. La nespre és una fruita d'acció antioxidant i per tant és beneficiosa per retresar l'envelliment de les nostres cèl·lules i teixits i  combatre el mal ocasionat pels radicals lliures. Els antioxidants són uns compostos clau per le prevenció de malalties cardiovasculars i degeneretives.

Nespres per la diarrea. Devant d'episodis de diarrea la nespra pot ser de gran ajuda per millorar-la. l'acció astringent que ejerceixen els tanins de les nespres contribueix a parar la diarrea progressivament i al mateix temps cuidar la mucosa del sistema digestiu.

Nespres per cuidar els runyons. Com que les nespres afavoreixen la formació i eliminació de l'orina, poden ser de gran ajuda per prevenir o millorar la formació d'arenilla als ronyons i d'infeccions que afecten a l'aparell orinari.

Nespres per la gota o àcid úric alt. Com que les nespres ajuden a la formació d'orina, a travès  d'aquesta s'eliminen els productes de rebuig que es generen en el nostre organisme i també l'àcid úric acumulat. Per això les nespres resulten molt interessants en especial per les persones amb gota o hiperuricèmia



.

5 comentaris:

  1. A mi m'agraden molt les nespres, però he d'esperar, perquè ara són molt àcides i em fan malt d'estòmac...No estic gaire d'acord que siguin bones pels estòmacs delicats!!!
    Petonets, M, Carme.

    ResponElimina
  2. Boa tarde, sou apreciador de nêsperas, é um fruto saboroso, pena é que usem químicos para que as mesmas fiquem maior, mas perdem sabor, prefiro a nêspera pequena e manchada sem valor comercial, não tem químicos e são doces.
    AG

    ResponElimina
  3. No les he probat mai, ho faré a partir d'ara, encara que no sòc massa de fruita.


    Petons.

    ResponElimina
  4. Cuando fui niña los consumi muchísimo, ahora casi no los consigo, pero me trae recuerdos de la niñez, gracias.}
    Abrazo

    ResponElimina
  5. Una auténtica maravilla casi inexplorada. Gracias por tus datos

    Isaac

    ResponElimina