Us porto cinc aliments bons per la calor i altres cinc que millor no prendre.
Aliments bons per la calor:
Embutit cuit: el pernil dolç, el pit de gall d'indi o de pollastre és ideal, la mortadela una mica menys pel seu contingut gras. És pot menjar fret de nevera, casi 100% de proteïna, ràpida digestió i porta aigua.
Sindría: Té poques caloríes ( 15Kcal per cada 100grs, menys que una cervesa 0'0 ) ës ideal per hidratar-nos entre àpats.
Tomàquet: És ric en aigua, fibre i antioxidants i ens ajuda a protegir-nos de les radiacions solars.
Les sopes picants: sense detriment del gaspatxo i altres sopes fredas, les persones que viuen al sur saben que una sopa picant també por ajudar a rebaixar la calor. L' harira marroquí és un exemple i diversos tipus de curry de l'India també.
Les infusions calentes:quan la calor apreta una infusió de tè vert amb menta pot ser millor remei que un refresec gelat. El motiu, quan introduïm calor al cos, aquest es veu obligat a contrarrestar-lo augmentan la circulació, aixó fa vaixar la temperatura
Aliments que val més no prendre quan fa calor:
Gelats: Tenen un alt contingut de sucres afegits, també son indigestos i poc hidratants.
Granissats: També tenen molts sucres afegits, són mes hidratants que els gelats.
Cafè: Hi ha molta polèmica sobre si el cafè és hidratant o no. Del que no hi ha dubte és que més enllà de tres tasses dispara un excès de cortisol responsable la l'inflamació arterial. Així, tot hi que no es dolent en absolut, no serveix per refrescar-se, ni que sigui descafeïnat.
Begudes alcohòliques. La raó és óbvia, son altement deshidratants i aconsegueixent l'efecte contrari al que busquem a més de portar etanol
Refrescs ensucrats: Moltissím sucre i altres productes dolents per la salut. Si en voleu saber més us deixo aquesta adreça
https://www.eldiario.es/consumoclaro/cuidarse/impuesto-bebidas_azucaradas-cocacola-fanta_0_583042217.html
Si voleu llegir tot l'article visiteu
https://www.eldiario.es/consumoclaro/cuidarse/alimentos-adecuados-pasar-calor-mejor_0_790921782.html
M'encanten els tomàquets de Montserrat...mmm!
ResponEliminaPetonets.
ja en som dues, amb poques llavors estan bonissíms.
Eliminapetonets
Molt bon consell.
ResponEliminaA mi m'agraden les sopes picants, però al estiu i calentes que es com són més bones, no les prenc, al hivern sí.
La sindria també m'agrada molt.
Tampoc prenc el té verd calent, si de cas tebi.
També penso que tampoc hem de copiar tot o part del que mengen altres pròpis paísos, cada lloc té a seguir els seus pròpis passos.
Gelats, potser un a la setmana o cada quinze dies...
Alcohòl no en prenc mai, ni estiu ni hivern, com tampoc sucre...
Una abraçada.