hivern

hivern

dissabte, 7 de març de 2020



AMANIDA DE LLENTIES
AMB NOUS
250 grams llenties cuites i escorregudes.
50 grams de nous sense closca i picades.
Enciam tallat molt petit. molt petit.
Una dent d'all.
1 manat de cebes tendres.
dues cullarades de julivert fresc picat.
Per amanir: 
1 miqueta de sal (grosa)
dues cullarades de vinagre negre.
pebre negre al gust...
tres o quatre cullarades d'oli de nous.
 
Elaboració: Pelarem i picarem l'all, rentarem les cebes tendres i les picarem finament.
Posarem les llenties en un bol per amanida i posarem l'enciam, l'all, les cebes i les nous.
Per amanir: En un pot de vidre hi posarem la sal, el vinagre, el pebre i l'oli de nous. Ho taparem i ho agitarem fins aconsseguir una salsa homogenèa.
Finalmen posarem aquesta salsa sobre les llenties i deixarem macerear durant varies hores.
Quan hagi passat el temps necessàri posarem el julivert picat per sobre i ho servirem.

Qui no pugui menjar segons quins ingredients els pot cambiar al gust.
Tambè podeu com es natural posar mès quantitat de tot, depenent de les persones a servir.

A RECORDAR: No fer aquests errors:
Menjar massa ràpid.
Menjar massa calent o massa fred.
Massa quantitat. (Equil.librar)
Menjar aliments desnaturalitzats.
Alimentació massa rica o massa pobre a la vegada.

IMPORTANT: 
Es mès important assimilar que empassar...
Mastegar set vegades set tot el que entra per la boca, si no ho fem l'alimentació es converteix en un pes mort al estòmac i al intestí. Hauríem de mantenir a la boca tot el que menjem, quasi fins que quedi líquid. Ha d'arribar a la temperatura ideal.
Aquesta manera d'actuar exigeix, paciència i perseverància. Ho podem començar a fer amb els ulls tancats, gaudint del que estem menjant, com una petita meditació. 

6 comentaris: