hivern

hivern

dissabte, 7 de març de 2020



AMANIDA DE LLENTIES
AMB NOUS
250 grams llenties cuites i escorregudes.
50 grams de nous sense closca i picades.
Enciam tallat molt petit. molt petit.
Una dent d'all.
1 manat de cebes tendres.
dues cullarades de julivert fresc picat.
Per amanir: 
1 miqueta de sal (grosa)
dues cullarades de vinagre negre.
pebre negre al gust...
tres o quatre cullarades d'oli de nous.
 
Elaboració: Pelarem i picarem l'all, rentarem les cebes tendres i les picarem finament.
Posarem les llenties en un bol per amanida i posarem l'enciam, l'all, les cebes i les nous.
Per amanir: En un pot de vidre hi posarem la sal, el vinagre, el pebre i l'oli de nous. Ho taparem i ho agitarem fins aconsseguir una salsa homogenèa.
Finalmen posarem aquesta salsa sobre les llenties i deixarem macerear durant varies hores.
Quan hagi passat el temps necessàri posarem el julivert picat per sobre i ho servirem.

Qui no pugui menjar segons quins ingredients els pot cambiar al gust.
Tambè podeu com es natural posar mès quantitat de tot, depenent de les persones a servir.

A RECORDAR: No fer aquests errors:
Menjar massa ràpid.
Menjar massa calent o massa fred.
Massa quantitat. (Equil.librar)
Menjar aliments desnaturalitzats.
Alimentació massa rica o massa pobre a la vegada.

IMPORTANT: 
Es mès important assimilar que empassar...
Mastegar set vegades set tot el que entra per la boca, si no ho fem l'alimentació es converteix en un pes mort al estòmac i al intestí. Hauríem de mantenir a la boca tot el que menjem, quasi fins que quedi líquid. Ha d'arribar a la temperatura ideal.
Aquesta manera d'actuar exigeix, paciència i perseverància. Ho podem començar a fer amb els ulls tancats, gaudint del que estem menjant, com una petita meditació. 

4 comentaris:

  1. Ho provaré sense la ceba ni l'all, ja que tant les llenties com les anous són molt saludables...
    Bon vespre, Olga i Carles.

    ResponSuprimeix
  2. Hola paso hacerte una visita, y en lo posible retomar las visitas me encanta tu blog y todas las cosas que nos pones. Saludos

    ResponSuprimeix
  3. Se ve delicioso, me encantan las lentejas

    Paz

    Isaac

    ResponSuprimeix
  4. L'haurem de provar doncs te pinta de ser molt bona.
    Gràcies tambe pels bons consells, son coses importants en les que no pensem
    Una abraçada

    ResponSuprimeix