divendres, 20 de març del 2020

CAFÈ INSTANTANI

 Ja n'hem parlat altres vegades del cafè, però com que es una veguda que gairebé tothom ha près algún cop, m'ha semblat interessant parlar d'aquest cafè: l' instantani

Quán saludable és el café instantáni?

Si ets amant del café, potser hauries de llegir quina es la diferencia del soluble amb el mòlt.

 El cafè és una de les vegudes mès populars. Moltes persones no podrien imaginar-se un dia sensa prendre una tassa de cafè al matí, al vespre o en mig d'un descans a la feina.
Però probablement si t'agrada molt el cafè saps tambe  que el seu consum ha de ser moderat, ja que augmente els batecs cardìacs, pot contraure les arteries, i a algunes persones els hi fa mal d'estómac. Tot i aixi hi ha algúns estudis que han trobat grans beneficis del cafè per la salut, com un que vincula el seu consum amb la longivitat.
Ara bé, que passa amb el cafè instantani o soluble? Es mès o menys saludable?

Com es fa el cafè soluble?

El procès va ser creat per Nestlé al 1937 i consisteix en diversos processos. En primer lloc, l'atomització, mitjançant la qual es prepara cafè colat com el que fariem a casa. Després, es realitzen pulveritzacions fines amb aigua calenta que fa que s'evapori l'aigua i quedin les partícules de cafè. Després, ve la liofilització, que és el congelament del cafè, ja que conté una part d'aigua. I per últim, mitjançant un procés de sublimació, s'extrauen les partícules de cafè aplicant pressió i temperatures molt baixes.

Que és mès saludable: el cafè mòlt o el soluble? 

A diferencia del cafè mòlt, l'instantani o soluble porta un procés industrialitzat per poder obtenir un polç soluble, i preservar-lo per mès temps. Aixó implica que se li adicionin conservants químics als grans naturals, que reduexen els components aromàtics, nutricionals, de gust i els beneficis que si té el cafè.
A mès, sol passar que dintre del cafè instantani si barrejan grans d'alta i baixa qualitat.
A vegades a passat fins i tot que les llavors de tamarinde i el polç de xicoire s'utilitzen per agregar-hi pes i color .I aixó pot generar problemes estomacals, diarrea i altres problemes de salut.
Moltes vegades, els cafès instantànis contenen gran quantitat de sucre afegit, això el fa poc recomenable per persones que hagin de controlar els seus nivells de glúcemia.
Al ser preperat molt fàcil, es posible fer-lo molt carregat, i per tant consumir major quantitat de cafeïna per tassa.
El cafè instantani es ric en un compost anomenat acrilamida, un químic sobre el qual s'ha demostrat que és posible cancerígen, i que tambe pot causar mal als nervis.
Tria cafè preferentment orgànic, i consumeix-lo preferentment mòlt i regulant la quantitat.
Si dubtes que el teu cafè instantani tingui adulterants, espolvoreja'l en un vas d'aigua. Si una part s'enfonsa, es posible que contingui xicoira


 https://www.bioguia.com/salud/cuan-saludable-es-el-cafe-instantaneo_29278745.html
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada