verano

verano

dissabte, 4 de febrer de 2017


HUMITAT


Les caracterítiques de la humitat sòn com podem imaginar i com posiblement podem saber de naturalesa molla, pesada i lenta. La humitat és YIN.
Viure o treballar en un ambient humit i portar roba molla facilita que la humitat afecti al nostre cos, sent molt difícil fer-la marxar. La humitat afecta primerament la part més baixa del cos. La humitat és semblant al fred, però els seus afectes sont diferents... El fred produeix dolor intens i agut, la humitat sensacions de tenir el cap pesat i pesades les extremitats.
Les secrecions i excrecions sòn abundants i molt sovint fosques i enganxoses, l'orina bruta, diarreas i descargues vaginals fortes, erupcions de la pell amb molt de líquid. La humitat externa produeix un mal moviment de la nostra energia tenint una gran sensació de plenitut al abdòmen i pit.
Externament pot afectar molt a la melsa que regula i transforma les escències pures am sang i Qi (energia) en un procès de vaporització que requereix un entorn sec. Si la melsa queda afectada, els símptomes poden ser, pèrdua de la gana, indigestió, mareig, diarrea i edema abdominal. Per altre banda tota desarmonia de la melsa, pot provocar-nos  que la humitat tingui un procès molt llarg per abandonar el cos impedint la transformació dels líquids..
La mucositat és una forma de humitat interna provocant una gran quantitat de patologies, la mucositat és espesa i molt pesada afectant melsa i runyons produïnt bultos, quistes i tumors.
Quan aquesta mucositat afecta als pulmons tenim tos amb molta expectoració. La mucositat també pot estar en el cor, en aquestes circumstàncies tindrem pensaments de gran confusió i estats d'estupor i conductes de bogeria. En els meridians pot arribar a produir paral-lassis i l'aparició de quists tous i mòvils.. A la gola també és pot tenir sensció de tenir un bulto.
Quan la humitat està tan dispersada, quan no està en equilibri amb el vent, el fred, la saquetet, la calor i la calor d'estiu, tenim un greu problema... Les nostres emocions estàn molt i molt afectades i descontrolades, no hem digerit moltes de les situacions de la nostra vida afectant elles als processos mentals. En aquests moments hem de pendre consciència del que cal fer, perquè no n'hi ha prou amb l'alimentació física. Hem de cambiar els habits interns en la nostra consciència.  Hem d'aprendre a digerir amb calma  per saber com actuar en cada moment. Hem de ser responsables de les nostres actituts. Per treuren's aquesta humitat del cos, hem de treballar la comprensió del que ens passa i elevar les emocions negatives amb positives i la base és l'amor, intentant observar i ser creatius en tot moment a fí de poder-nos alliberar i viure més felicment. 
 

11 comentaris:

 1. Veig que la humitat ens pot portar molts problemes, però també la sequedat, per això ens fan posar gerres amb aigua sobre els radiadors i de vegades fins i tot humidificadors...Suposo que per estar bé em de buscar l'equilibri entre les dues coses!
  Que tingueu una bona nit.

  ResponElimina
 2. Gràcies Roser.

  Tenir un bon equilibri amb les energies de la naturalesa és vital per tenir salut espiritual i fisica.

  Properament exposarem la saquetat..

  Petons guapa.

  ResponElimina
 3. Molt bon treball Olga i Carles, Un escrit molt interessant que ens fa veura l'importancia d'aconseguir un equilibri en el nostra cos i ment.
  Moltes gràcies
  Un petonàs

  ResponElimina
 4. Interesante entrada, Olga y Carlos. Para mí la humedad es un tormento, mi artritis reumatoides no me deja vivir, son brotes que...bueno, dolores malísimos, con decirte que tocar las teclas del ordenado se me hace difícil.

  Gracias por compartir tan importante información.

  Fuerte abrazo.

  Buenas noches. Bona nit.

  Lola.

  ResponElimina
 5. Place visitarlos y escuchar lo que nos tienen preparado
  De todo podemos sacar enseñanzas
  Gracias
  Cariños

  ResponElimina
 6. La humedad interior e exterior siempre fue mala, pero no sabemos muchas veces como contrarrestarla.
  Abrazo

  ResponElimina
 7. Que buena entrada, ya he aprendido algo nuevo algo importante. La humedad es mi enemigo, ya veo los porques de encontrarme mal. Mil gracias por este importante texto.

  Un abrazo para compartir. Feliz domingo.

  ResponElimina
 8. Un escrito lleno de interés.
  Muchas gracias.

  Un abrazo.

  ResponElimina
 9. Boa tarde, o texto é muito real, está bem escrito que leva a uma fácil interpretação.
  AG

  ResponElimina