1 7G7G

dijous, 31 de desembre del 2020
dimarts, 3 de novembre del 2020
CUIDEM LES NOSTRES DEFENSES
Estem en plena crisi del "Covid 19" del que en sabem ven poca cosa, però crec que no ens hem d'espantar, doncs, això fa que les nostres defenses baixin.
Que podem fer en aquesta etapa a part del que ens diuen cada dia : rentar-se be les mans, airexar la casa, porta la mascareta, posar-nos guants a les botigues de fruita, utilitzar gel desinfectant etc... Doncs cuidar les nostres defenses.
Sempre amb supervisió d'un metje, farmacèutic, o personal dietista.
I com les cuidem? Una bona manera es cuidar l'alimentació:
-
Cuidar l’aportament calòric
El primer aspecte important és el de l’energia. Una dieta de menys de 1.200 Kcal difícilment podrà cobrir les nostres necessitats. Per tant, les persones que estan sempre a dieta corren el risc que les defenses estiguin en perill i se sentin dèbils.
-
Incloure proteïnes
L’aportament proteic és fonamental, perquè bona part de les “defenses” que tenim estan formades per proteïnes. Una immunoglobulina, per exemple (un anticòs), està formada en gran part per proteïnes. Cal que el nostre aportament proteic sigui adient. Atenció a les dietes de “tot fruita” o “tot verdura”, perquè abaixen les defenses.
3. El ferro és crucial
El ferro serveix per transportar l’oxigen a les cèl·lules i amb poc ferro és difícil que les coses funcionin. Recordem que el ferro es troba bàsicament a la carn, els musclos, les escopinyes, els llegums… que per altra banda també tenen proteïnes. Aquest aspecte és important, sobretot per a les dones en època reproductiva, perquè sovint estan anèmiques sense saber-ho.
-
Aliments rics en Zinc
Aquest és un altre mineral directament implicat en la immunitat. Se sap molt bé perquè la manca de zinc provoca una alteració en el sistema immunitari molt seriosa. Podem trobar zinc a la carn, el marisc… i, una bona notícia: les ostres en tenen molt!
-
Aportament en Vitamina C
Col·labora en un munt de funcions i també és un gran aliat del sistema immunitari. Ara bé, que ningú no es pensi que “cura” cap infecció. É, això sí, un complement i, de fet, una bona ajuda per a les nostres defenses. El suc de taronja natural de cada matí és un bon costum.
-
Un plus de Vitamina A
Bàsica per al bon estat de l’epitelis i el sistema immunitari. Es troba als vegetals en forma de betacarotens, a la mantega, el rovell d’ou… Així, una rajoleta de mantega de tant en tant té els seus avantatges!
-
Perdre biòtics
Incloure regularment aliments amb probiòtics, com el iogurt o qualsevol llet fermentada, va bé. No oblidem que una ració de llet fermentada són 200 – 250 cc i no una unitat com es creu sovint.
La vitamina D tambe es important per les nostres defenses, i segons els metges tot i sen un pais de sol, la majoria de persones en tenim molt poca. Una bona manera d'aconseguir-la es prenent el sol
Però, a mes del menjar sa, i han d'altres factors que ajuden a tenir millor les defenses.
- Fer exercici de manera regular: es sedentarisme abaixa les defenses. Ens convé un exercici moderat i adequat a les nostres possibilitats.
- Dormir un mínim de 7 hores: descansar és crucial perquè l’organisme mantingui l’equilibri i a salut
- Gestionar l’estrès, ja que pot provocar malalties. Els exercicis com el ioga o el Pilates són molt relaxants.
- No fumar: el tabac altera els sistemes de defensa de l’aparell respiratori. Deixar de fumar és el millor per a la nostra immunitat.
- Elevar l’estat d’ànim: el desànim continuat provoca més malalties, per tant és aconsellable tractar-lo.
- I per si amb tot això no en tenim prou, de ben segur que a la farmacia i trobarem algún complex
- vitaminic que ens pugui ajudar .
diumenge, 13 de setembre del 2020
Podem prevenir-la?
Aliments rics en zinc...
Antioxidants com els vitamines A, C, E
Alvocat...
Coencima Q 10...
Fruits secs...
Germen de blat...
Ginseng indi... compte, fa pujar la presió arterial.
Oli de peix amb DHA...1.000 g. al dia.
Oli de llí...
Oli de coco per cuinar, tampoc massa perquè és molt gras.
Peix silvestre...
Vitamina D3...5.000 UI
Q 10... 200 mmg. al dia.
NO OLBLIDAR: L'exèrcic físic (aeròbic) i tambè taixí, caminar, anar en bicicleta, meditació a primera hora del dia, fer respiracions suaus, llargues i profundes, estudiar, llegir, comversar, escriure, fer sumes i restes, fer trenqueclosques... Fer-ho cada dia repartint el temps amb mès d'una activitat. Viatjar tambè és important...
diumenge, 19 d’abril del 2020
CORONAVIRUS
En quina de les set fases emocionals del confinament ens trobem ara mateix?
Aquestes són les fases detectades en l’estat emocional, durant el confinament.
https://www.rac1.cat/societat/20200417/48570256452/fases-emocionals-confinament-espanya-poblacio-ciutadans.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=elmon_societat&fbclid=IwAR1EWCoAA9iQDMzkUlGJ5ruv6XhATBlxbihX60Xk8MbgHjaZkuqr1pyTFxk
divendres, 20 de març del 2020
CAFÈ INSTANTANI
Ja n'hem parlat altres vegades del cafè, però com que es una veguda que gairebé tothom ha près algún cop, m'ha semblat interessant parlar d'aquest cafè: l' instantani
Quán saludable és el café instantáni?
Ara bé, que passa amb el cafè instantani o soluble? Es mès o menys saludable?
El procès va ser creat per Nestlé al 1937 i consisteix en diversos processos. En primer lloc, l'atomització, mitjançant la qual es prepara cafè colat com el que fariem a casa. Després, es realitzen pulveritzacions fines amb aigua calenta que fa que s'evapori l'aigua i quedin les partícules de cafè. Després, ve la liofilització, que és el congelament del cafè, ja que conté una part d'aigua. I per últim, mitjançant un procés de sublimació, s'extrauen les partícules de cafè aplicant pressió i temperatures molt baixes.
dissabte, 7 de març del 2020
Enciam tallat molt petit. molt petit.
Qui no pugui menjar segons quins ingredients els pot cambiar al gust.
Tambè podeu com es natural posar mès quantitat de tot, depenent de les persones a servir.
A RECORDAR: No fer aquests errors:
Menjar massa ràpid.
Menjar massa calent o massa fred.
Massa quantitat. (Equil.librar)
Menjar aliments desnaturalitzats.
Alimentació massa rica o massa pobre a la vegada.
IMPORTANT:
Es mès important assimilar que empassar...
Mastegar set vegades set tot el que entra per la boca, si no ho fem l'alimentació es converteix en un pes mort al estòmac i al intestí. Hauríem de mantenir a la boca tot el que menjem, quasi fins que quedi líquid. Ha d'arribar a la temperatura ideal.
Aquesta manera d'actuar exigeix, paciència i perseverància. Ho podem començar a fer amb els ulls tancats, gaudint del que estem menjant, com una petita meditació.
divendres, 28 de febrer del 2020
SABEM RENTAR BÉ
TOTS RENTEM MOLT CADA SETMANA, A MÀQUINA A MÀ, PERÒ, HO FEM BÉ? POTSER NO ES UNA COSA DE SALUT ESTRICTE, PERÒ TOT I AJUDA
Els vuit errors que comets quan poses la rentadora
Algunes maneres de fer poden malmetre les peces de roba i també poden ser perjudicials per al medi ambient: pren-ne nota i evita-les
“Rentem molt tota la roba, per la nostra cultura. I la veritat és que hi ha molts teixits que és millor no rentar-los excessivament”, explicava a RAC1.cat Maribel Cardeñas, responsable de tallers de moda de l’Escola Superior de Disseny (IED Barcelona). “Determinats teixits s’acaben fent malbé; cal tractar-los de manera adequada. Amb les fibres naturals, com les sedes i l’organdí, cal anar amb molt de compte. I fins i tot amb els texans, com recomanen els fabricants: cal airejar-los, però rentar-los tan poc com puguem”.
A més de rentar el mínim imprescindible, segons aquesta especialista, cal rentar bé. “El suavitzant endureix els teixits; podem fer servir vinagre per substituir-lo, en alguns casos. També cal evitar barrejar no només colors, sinó també tipus de teixits, i vigilar de no omplir gaire la rentadora. Tot això influeix en el manteniment i la cura de la roba.”
També cal recordar que, cada vegada que posem una rentadora, a més de fer una despesa important d’aigua, moltes fibres arriben als mars. Laura Díaz Sánchez, catalana que treballa a l’ONG internacional Plastic Soup Foundation, ho explica clarament a RAC1.cat. “Cada vegada que rentem la roba estem llançant milions i milions de microfibres a la rentadora, i les plantes de tractament d’aigües no detecten aquestes fibres, que acaben al mar. Són partícules que no podem veure amb els ulls. De cada rentada de cinc quilos de roba sintètica, arriben al mar uns nou milions de microfibres”. Són dades dels projectes d’investigació d’“Ocean clean wash”, campanya finançada per la UE. “Com més rentem la roba, més microfibres se’n desprenen”.
Els experts en teixits ens donen algunes recomanacions i advertències sobre els errors més habituals a l’hora de fer la bugada. No només malmeten els teixits de les peces, sinó que també són perjudicials per al medi ambient.
ELS 8 ERRORS QUE COMETS A L’HORA DE FER LA BUGADA
1. Rentar a temperatures altes o assecar a temperatures altes. Com més calenta és l’aigua o com més calent és l’aire de l’assecadora, més es poden malmetre els teixits i més energia gastes. “N’hi ha prou amb 30 graus”, assegura Laura Díaz.2. Fer servir detergent en pols. D’aquesta manera hi haurà més fricció entre les peces de roba, s’alliberaran més fibres (de les que arriben al mar) i ens durarà menys el teixit. La millor opció, doncs, sempre és fer sevir detergent líquid.
3. Omplir massa la rentadora. És cert que cal aprofitar cada rentadora per no malbaratar aigua, però si et passes i l’omples massa, hi haurà massa fricció entre les peces, i això no serà gens positiu per als teixits.
4. Fer servir suavitzants. Com deia Cardeñas, el suavitzant endureix els teixits. A més, també s’ha comprovat que els químics utilitzats en els suavitzants poden causar problemes a la gent amb pell delicada o patologies dermatològiques.
5. No separar els diferents teixits també és un error. Tendim a separar els colors, però no pensem en els teixits, i com diuen els especialistes, no és el mateix rentar cotó que fibra sintètica o seda. Cada tipus de teixit s’ha de rentar per separat.
6. Posar la rentadora o assecadora a massa revolucions. Tant quan centrifuguem com en el procés d’assecar la roba, cal fer servir les mínimes revolucions possibles. D’aquesta manera, aconseguirem que es desprenguin menys fibres.
7. No rentar els dispensadors dels detergents. Aquest espai s’ha d’higienitzar, ja que allà s’hi acumulen restes d’aigua i de sabó que es transformen en brutícia que pot passar a l’aigua. Es poden rentar a mà, amb un raspall.
8. No respectar la càrrega màxima de la rentadora. Si una rentadora té una capacitat màxima de 10 quilos i hi encabim l’edredó a pressió, potser ens estem passant. La roba no sortirà tan neta com hauria de sortir, i a més, hi haurà una despesa extra d’energia, d’aigua i de detergent. A més, a llarg termini es podria malmetre el motor de l’electrodomèstic.
* No cal dir que revisar les butxaques de la roba abans de posar les peces a la rentadora és importantíssim. Monedes, claus i altres objectes poden malmetre l’electrodomèstic i per descomptat, també els teixits. Per no parlar d’aquell mocador de paper que, misteriosament, s’amaga a un racó i deixa tota la bugada amb un polsim blanquinós.
https://www.rac1.cat/societat/20200129/473206569848/errors-rentadora-roba-bugada-detergent-assecadora-suavitzants.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_content=elmon_societat&fbclid=IwAR35oPggWPux_d1bTU8YJ5gE1xMf4rfVeY6ounR9iDPW5Luy-ayBu3LRpJQ
dimarts, 18 de febrer del 2020
Dr. microbiòleg: Martín Blaaser
associada al cancer d'estòmac,
és dolenta per nosaltres, però
tambè bona, així que seria
necessàri fer un bon discerniment
dilluns, 10 de febrer del 2020
CACA PERFECTE
(El secreto de la buena digestión)
*Es manifesta entre una i dues vegades al dia, amb certa puntualitat: més o menys a la mateixa hora (encara que en les dones no es considera restrenyiment si la femta passa dos dies sense sortir).
*Es queda menys de 38 hores al cos. Per saber quant temps triga a sortir podem fer una ingesta exclusivament a base de papaia o remolatxa, aliments que coloregen la femta.
*Les ganes de fer caca no van acompanyades d’urgència.
*S’expulsa amb facilitat.
*Com tot allò que és important, deixa una sensació de buit quan marxa.
*La seva textura és compacta, però no dura, en una o dues porcions.
*Tampoc no és molt tova i no hauries de fer servir gairebé paper per netejar-te.
*No conté trossos de menjar ni restes de sang.
*El seu color és marró fosc, però no negre.
*Sap desaparèixer amb gràcia pel fons del vàter, sense flotar.
*Ningú no li demana que faci bona olor, però no és nauseabunda.
La postura per defecar
dimarts, 28 de gener del 2020
Ens diuen que una de cada quatre persones, tres, o fins i tot una de cada dues patirà de...
Ens diuen, ens diuen, ens diuen...
Diuen moltes coses...
Per molt que repeteixin i repeteixin, nosaltres hem d'intentar tenir un pensament positiu i una actitut positiva en tot moment i cuidar-nos de la millor manera, sense pensar que potser o segurament ens tocarà el que diuen les famoses estadístiques...
Si pensem constanment en una probable afecció del que ens diuen, molt probablement la tindrem i la meva visió, es que hem o hauríem d'estar per sobre de tot això, qual cosa no vol dir que no ho escoltem, informats sí, evidenment, però no anar posant el dit a la llaga per no caure en aquesta hipocondria...
HIPOCONDRIA: Pensar que tens una malatia sense tenir-la i que al final de tan pensar amb ella, et cau a sobre.
Pensament saludable: Estic be, la meva salut es bona perquè em cuido i em deixo cuidar...
Les estadístiques serveixen per avaluar i saber una mica com respon o pot respòndre la humanitat a les enfermetats, però nosaltres hem de fer el possible per cambiar-les!!!
Com ho veieu?
En sou conscients?
LLIBRE:
SI PUEDE NO VAYA AL MEDICO: El doctor Antòni Sitges Serra, cap de cirugia del hospital Santa Maria del Mar i Catedrètic de la UAB, ens parla en el seu llibre, del perill de la dramatització d'una societat altament sotmesa i hipondriàca, la nostra, això amigues i amics sí que és un gran problema, cal tenir-ho en compte!
Ens recomanen fer revisions periòdiques per evitar..., però no sempre això és garantia de res com ens volen fer veure segons aquest doctor...
En els cibratges de cancer de mama, pròststa i còlon, no hi ha apenes diferència entre les persones que les fan i les que no. Hem d'estar al.lerta amb tot tipus de recomanacions i ser altament prudents!!! Ens poden detectar un cancer de mama de 2 mm o menys i al moment està bomberdejat, a tota classe d'històries mèdiques. Molts d'aquests cancers petits no arriben ni a evolucionar, però la por ens pot castigar...
Podem morir de vellesa o de qualsevol altre cosa que no sigui cancer, però, sabeu? en un alt tan% ens poden trobar un cancer de tiroides qua ha quedat quiet A un 80% dels cadàvers s'els hi arribat a trobar, però la mort no ha vingut per aquest motiu...
Hi ha en l'actualitat alguns païssos que eviten fer aquets cibratges per les conseqüències que poden provocar, sabem que les radiacions no són gens bones, així que potser evitar-les si no són estrictament necessàries.
La gran majoria de vegades aquests cibratges no sòn sostenibles economicament, ecologicament ni...
Ell recomana i jo hi estic plenament d'acord, a no anar al metge si ens trobem bé, nomès per si de cas...., això és i seria inconsciència que ens pot conduir finalment al camí de la veritable feblesa i malaltia de veritat.
No podem caure en l'angoixa permanent nomès pel que ens diguin, sentim i escoltem! No acabem de destruir_nos com a societat!
Volem estar malalts? a vegades penso que sí, i sovint la sala d'espera dels metges als CAPS està altament plena nomès perquè necessitem atenció emocional i ens receptin qualsevol cosa per la nostra absurda tranquil.litat!
Massa vegades i això, ho podem veure mès clarament, la prioritat de prevenir no és sinònim de bona salut.
Per desgràcia nostra la tecnològia ha contagiat la nostra medicina, la pública i la privada conjuntament en l'afàn de lucre i sed de grans prestígis (falta de sencillesa i honestat) aquest fet ha crescut i ha posat en xoc la relació entre metge i pacient i no precisament per sanar.
Estem al cas a no fer-nos tot tipus de proves si estem bé, doncs tenim molt poques possibilitats de tenir una malaltia greu, en cambi si entrem en l'espiral de les proves i proves per si de cas, entrerem en una violència d'anal.lassis, radiografies i cirugias sense parar, sempre per si de cas... Pot ser un malsòn!!!
Segons el doctor Sitges, és urgent acabar amb aquestes pràctiques de cibratge, o al menys deixar en la llibertat de tothom el que cal fer.
Aquests cibratges tenen un alt cost i són també en part, desonestes i no solen allargar la vida. Hi ha tambè l'abús d'alguns anomenats professionals.
La medícina s'ha convertit per alguns metges en un negoci, en que l'objectiu es convertir-no en depenents crònics d'ells i dels seus medicaments.
El metge és necessàri en certs moments, però la veritable sanació vé de nosaltres mateixos.
Aprenem a analitzar-nos i evitem ser totalment depenents. fem fora la por constant!
Jo ja fa alguns anys que no em faig mamogràfies ni atres proves que recomanen per si de cas, no vull caure en aquest per mi victímisme!
A nivell conscient i autoconscient hem d'arribar a la majoria d'edat, ales hores tambè serem lliures en salut.
La industría farmacèutica està molt interessada en produir i comercialitzar nous fàrmacs sense límits fent d'aquesta manera, caure a la ciutadania en una sobredossis. Les sobredossis no són nomès del que podem considerar drogues. Obrim els ulls, el cor i la ment!
Un 5% de les dones mamografiades poden patir i sovint ho fan una masectomia improcedent.
El 40% dels medicaments que s'han demostrat mortals desprès de vendrel's, han tardat uns dos anys en ser retirats del mercat i perquè?doncs pel seu alt cost que intenten cobrir cobrant-lo en els primers anys per guardar-se les espatlles. Això es fa molt en ocnologia, que és una de les especialitats mès corruptes en medicina, apart d'algunes excepcions..
Finalment segons el doctor Antoni i d'altres metges, ens haurem de medicar per...el sexe, la regla, la menopausa, la lletgesa entre altres d'inventades enfermetats nomès per consumir medicaments, fins que tambè ho haurem de fer per la nostra pròpia estupídesa. Fora d'una vegada per totes l'esclavitut!
Per acabar hi ha tambè el Sant tema de les vacunes, està molt bé vacunar-se a nivell de sarrampió, tifos, tetanos, tosferina, la varola...però extralimitar-nos i fer-ho per quasi tot, no pot ser, algunes vacunes com el papiloma i d'altres poden produir altres malaties greus i tambè mortalitat, això ho sabem i tot i sabent-ho ens vacunem o vacunem, com que ho diu el metge.... anem amb compte, per favor!
Moltes de les vacunes són tambè nomès interessos de la industria farmacèutica interessada en mantenir-nos malalts crònics!
No ens volem morir, però per no voler morir-nos fem moltes actituts per gaire bé suicidar.nos a nivell inconscient!
Que ens passa?
Què és el que ens pot?
NOTA: Que siguem capaços de saber escollir per nosaltres mateixosm en cada moment!
Si podeu llegiu el llibre del Dr. Antoni Sitges Serra, hi trobareu coses sorprenents. També podeu llegir la seva entrevista al Confidencial o buscar el seu vídeo a youtube.
Es molt important saber m`pes!!!
PROPERES ENTRADES: ALZEHIMER... L'INDUSTRIA PSIQUIATRIACA A LA CACERESA DE MENTS DESPERTES...S.O.S ANIBIOTICS...CANCER...VITAMINES... EL KARMA.