dimarts, 9 de maig del 2017




 PARLEM DE LA SAL?


Avui em ve de gust parlar del sal, aquest pot ser un tema molt complex, però a la vegada de gran importància per la nostra salut i que cal tenir en compte!!!
Segons la Oms com humans el nostre cos necessita 5 grams al dia de sal. Ara bé, la gran majoria de persones en prenem el doble, el triple i més i tot. Això és molt perjudicial a la curta o a la llarga i sembla ser que no ho tenim massa assumit.
Quan som joves la sal se elimina més o menys favorablement, però quan ens fem més grans i més a partir dels 60 anys aquesta sal queda més retinguda en el nostre cos.
Hauríem de ser molt més responsables del que en realitat som i administrar del tot bé aquest producte.
La sal és necessària per viure, però amb mesura, no hauríem de excedir-nos com habitualment fem. Fer aixó és caure en la ignorància i la inconsciència permanent.
Quants de nosaltres quan anem a comprar llegim les indicacions de cada producte que comprem? Normalment comprem amb els ulls tancats i de manera desordenada. Cal que siguem molt conscients i preparar-nos per descobrir i discernir. Quasi tots els productes que comprem porten moltíssima sal, massa vegades més del que és aconsallable. Hem d'estar preparats i sense mandra, per comptar la sal que porta el producte per cada 100 grams sabent que en un dia només en podem ingerir que és el que el nostre cos pot tolerar. Estem dispossats a fer-ho? o preferim anar a cegues?
Si fem aquest anàlissi descobrirem que entre una cosa i un altre ens passem i a la llarga o a la curta la nostra salut queda resentida i malalta.
Massa sovint comprem també quantitat de coses totalment innecessàries. Només cal mirar els carrets de la compra per veure-ho, tots ells plens de massa sal.
La majoria de pastissos i gelats també en porten per fer-los pujar i conservar...
La pitxor sal és la refinada...
També tenim la sal marina, d'aquesta n'hi ha de diferents graus, sent una de les millors la sal de Himalaya. Tot i així, tampoc en podem passar de la que es necessita per dia.
BONS HAITS: Ens hauríem d'acostumar a treure la sal d'alguns aliments com per exemple del peix fresc i congelat, també del totes les llegums cuites a granel i de conserva...per fer això ho renterem i les posarem en un bol amb aigua cambiant aquesta cada dues hores més menys unes tres o cuatre vegades... després les podem condimentar de forma sencilla amb el que més ens pugui agradar sempre que no porti sal. Fent això ens acostumarem al sabor natural dels aliments i la nostra salut anirà millorant.
PA EN TOMAQUET: Quan fem pà amb tomàquet, encara segur que hi ha moltes persones que hi posen sal. Aquesta sal és totalment innecessària perquè el pà ja en porta!
Ser previsor amb els nens també els ajudarà a ser més conscients de tot plegat a mesura que vagin crèixnt!




 

12 comentaris:

  1. Jo em sembla que faig un bon us de la sal, perquè m'agraden els menjars on no si noti...Però ves per on, al pa amb tomaquet ni poso una mica! Ningú és perfecte.
    Petonets, Olga i Carles.

    ResponElimina
  2. Si fas bon us de la sal, felicitats Roser.
    En el pà en tomàquet, potser hi podríes provar una miquesta d'orenga. Saps també dona molt bon gust.

    Petonets.

    ResponElimina
  3. buenos días querida amiga...perdona no pude venir antes gracias por tu visita y cariño ...
    te deseo un feliz domingo ...como siempre tu blog es muy bello ...
    un gran abrazo

    ResponElimina
  4. Bom dia, no que me diz respeito sou consumidor de pouco sal, consumo flor de sal extraído da bela Ria Formosa, tem toda a razão no que escreve sobre o sal e o mal que causa à saúde, existe quem abuse do sal e consuma comida intragável salgada.
    AG

    ResponElimina
  5. Gràcia siempre eciste un lugar.
    Haces bien.
    Buena debe ser la sal del Ría Formosa...No la conocemos, pero nos informatemos.
    Gracias por comparti.

    ResponElimina
  6. Hago dieta muy sana y nunca suelo abusar de ningún producto, pero, como según tu estudio al pasar de los sesentas estoy en zona de riesgo, tomo nota de ello.
    Gracias por la información.
    Abrazos.

    ResponElimina
  7. Manuel, gracias.
    Nos alegra que busques cierto equilibrio en la dieta.


    Un Abrazo.

    ResponElimina
  8. ¡Cuanta razón tienes! y que poco nos cuidamos...
    Nuestro cuerpo es el veiculo con el que circulamos, y se le ponemos a la gasolina azúcar, en el cuerpo sal, dejará de circular...

    Un abrazo

    ResponElimina
  9. Com de costum, ens ofereixes molt bons consells per afavorir la nostre salut Olga.
    Agraeixo la magnífica tasca que estàs fent i l'amor que hi poses!

    Gracies.

    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Gràcies Marta.
    Poc a poc i amb bona voluntat anem fen camí.

    Petonets.

    ResponElimina